FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dug preko milijun dolara

Cro Cop javno prozvao vlasnika K-1: "On je propalica! Ne poslujte s ovim čovjekom"

Cro Cop se obratio svjetskoj borilačkoj javnosti kako bi upozorio borce.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni hrvatski borac Mirko Cro Cop Filipović 15. ožujka u zagrebačkoj Areni postao je K-1 WGP prvak u jednoj noći svladavši Jarella Millera, Pavela Zhuravleva i na koncu Ismaela Londta. Od tog trijumfa prošle su četiri i pol godine, a niti ova borilačka ikona niti ostali sudionici završnice Grand Prixa nisu dobili niti lipe honorara.

Ukupni dug K-1 promocije i vlasnika Mikea Kima debelo je preko milijun dolara, a najveći dio kolača trebao je pripasti pobjedniku Cro Copu. Fight Site je u više navrata već pisao o dugu prema Londtu, Zhuravlevu i Poturku te smo donijeli izjave ovih uglednih sportaša u kojima opisuju agoniju koju su godinama prolazili da bi dobili svoj teško zarađeni honorar.

Stvar se ponovno aktualizirala prije otprilike godinu dana kada je K-1 organizirao dvije priredbe u regiji, najprije u Beogradu, a zatim i u Tuzli.

Iako su organizatori tvrdili da ovaj “novi” K-1 nema veze s onim starim koji je dužan honorare (što samo po sebi nema nikakvog smisla), ispostavilo se da to nije istina. Naime, vlasnik kompanije Mike Kim pojavio se u Beogradu, no nije bio jedini… Saznavši kako je Kim samo nekoliko stotina kilometara od njih, u Beograd su se uputlili bivši Cro Copov menadžer i čovjek čiji je Fight Channel bio hrvatski partner K-1 promociji na eventu u Zagrebu Orsat Zovko, Mirko Filipović i Dževad Poturak. Malo je reći da su iznenadili Kima kada su se pojavili u beogradskom hotelu Astorija.

Nakon podugačkog razgovora koji je trajao dugo u noć, vlasnik K-1 promocije obećao je trojici skorašnju isplatu duga te ih je zamolio da se još malo strpe.

Pogađate, Kim i K-1 nisu isplatili dug, a posljednjih mjeseci ponovno se ne javljaju Filipoviću i borcima te su prestali odgovarati na pozive, poruke i e-mailove. U međuvremenu organiziraju Grand Prix turnire u Tokiju kao da se ništa nije dogodilo.

Filipović se u četvrtak obratio svjetskoj borilačkoj javnosti i to na engleskom jeziku te je upozorio sve aktere borilačkog svijeta da se klone Mikea Kima te je ukazao ponovno da niti on, niti finalisti K-1 turnira, nisu dobili svoj novac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH