FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
još 11 dana

Cro Cop pokazao zavidnu formu s kojom se vraća u ring!

Mirko Filipović nalazi se u sjajnoj formi svega 11 dana prije povratka u ring nakon teške ozljede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska borilačka legenda Mirko Cro Cop Filipović vraća se u ring za svega 11 dana, točnije 30. rujna u Japanu. Cro Cop će se boriti na Rizin 13 spektaklu u Saitama Areni, a suparnik će mu biti američki borac s pacifičkog otoka Guam - Roque Martinez.

Radi se o nama manje poznatom 32-godišnjem borcu, teškašu s omjerom od 13 pobjeda, četiri poraza i neriješena ishoda. No treba biti oprezan, jer na nekim japanskim ljestvicama teškaša Martinez se nalazi na prvom mjestu. Nastupio je tri puta u Rizinu i upisao tri pobjede. Nešto je niži od Mirka, ali i teži. Kraj njegova se imena navodi masa od čak 120 kilograma.

Mirko nas putem društvenih mreža često obavijesti u kakvoj je formi i kakvom stanju, pa je tako i u utorak objavio kratki video na kojem odrađuje udarački sparing sa Satoshi Ishiijem.

Mirko i Ishii u kratkim intervalima i naizmjenično "drapaju" jedan po drugome, sve dok trener Stipe Drviš ne vikne promjena. Po viđenom možemo zaključiti da "policajac" daje sve do sebe da bude na potrebnoj razini za pobjedu protiv američkog borca.

Nastup u Saitama Areni za našu legendu, koja je prije malo više od tjedan dana napunila 44 godine, dolazi samo tri mjeseca nakon teške ozljede i puknuća prednjeg križnog ligamenta na lijevoj nozi.

Podsjetimo, Cro Cop se trebao boriti protiv Royja Nelsona na Bellator 200 spektaklu u Londonu krajem svibnja, no na jednom od posljednjih treninga doživio je ozbiljnu ozljedu koljena nakon čega je završio na operacijskom stolu.

Uslijedio je oporavak koji je tekao brže od očekivanog te povratak u japanski Rizin, gdje ga vjerojatno već posljednjeg vikenda u 2018. očekuje još jedna borba, možda i posljednja u karijeri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider