FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''Barutu su fućkali''

Cro Cop sve objasnio u emisiji koju prati cijeli MMA svijet

Mirko Filipović i dalje je jedna od najzanimljivijih priča u MMA svijetu na početku 2017. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukoliko još netko ne vjeruje, trebao bi. Cro Cop završio je svoju karijeru što je hrvatskoj javnosti priopćio gostujući uživo u Dnevniku Nove TV nakon povratka iz Japana.

Neki će reći da se opraštao i prije, ali nakon osvajanja Rizin World Grand-Prixa Mirko je definitivno zaključio bogatu karijeru i odlazi kao veliki pobjednik. Ponovio je to Cro Cop i za sjevernoameričku publiku u ''MMA Houru'', emisiji koju vodi vjerojatno najpoznatiji novinar koji prati ovaj sport, Kanađanin Ariel Helwani.

''U meni će uvijek biti vatre, to ne može nitko izbiti iz mene, no nekada moraš reći da je dosta. Obitelj je također veliki faktor u tome, jer ne želim doživjeti da moj sin gleda kako me netko nokautira i završava na podu kao što sam ja napravio King Mou ili Aliakbariju. Previše je tu stresa, ne samo za mene nego za cijelu obitelj'', rekao je Mirko čije riječi iz ''MMA Houra''.

Mirko je između ostalog pričao o situaciji s odustajanjem Wanderleija Silve od treće borbe ovog mitskog rivlastva iz dana Pridea. O tome što će raditi nakon karijere kaže:

''Ne znam što ću raditi u životu, osim što ću sigurno ostati u sportu jer me to usrećuje i ne mogu zamisliti dan bez treninga. Neću biti trener u klasičnom obliku, niti sam osoba koja ima strpljenja pokrenuti svoj klub. Imam te momke, njih nekoliko, kojima želim dati nešto svog iskustva. Također, ostati ću u sportu kroz seminare, za koje do sada nisam imao vremena odrađivati ih, a to je nešto što me zanima i što me veseli. A od ovoga svega će mi najviše nedostajati trening kampovi, što će neke začuditi. Ali, to je vrijeme kada se družim sa svojom ekipom. Teško treniramo, no tu je puno šale i zabave. Tada se svi okupimo, jer dolazimo iz različitih dijelova države i provodimo vrijeme skupa. Zato će mi to najviše nedostajati'', prenosi njegove riječi Fightsite.

Mirkov oproštaj odjeknuo je u MMA svijetu jer hrvatska legenda jedan je od onih boraca koji su popularizirali MMA početkom stoljeća kada su se najbolji od najboljih borili Prideovom ringu u Japanu.

''Svjestan sam podrške koju sam imao kroz cijelu karijeru, nekada sam se pitao čime sam to zaslužio. Nevjerojatno je bilo slušati kako fućkaju mom protivniku, a mene dočekuju s ovacijama. Mogu samo navesti sada primjer iz Japana. Publika je fućkala Barutu koji živi u Japanu i koji je superzvijezda tamo te perfektno govori japanski. Nevjerojatno je bilo to vidjeli i nisam mogao vjerovati da se to događa. Ne mogu se do kraja zahvaliti svim mojim fanovima, koji su mi pružali podršku kroz cijelu moju karijeru. Uvijek sam osjećao tu podršku i to je nešto posebno. Još jednom bih zahvalio svima koji su me podržavali kroz cijelu moju karijeru'', poručio je Cro Cop.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider