FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Deset pobjeda zaredom

Cro Cop još jednom pokazao u kakvoj se formi nalazi

Mirko Filipović nastavio je svoj pobjednički niz i produljio ga na deset slavlja zaredom. Legendarni hrvatski borac slavio je u velikom revanšu protiv Roya Nelsona na Bellatoru 216, te i dalje ostao neporažen u uzvratnim mečevima u karijeri.

Mirko Filipović i Roy Nelson (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Iako je prilikom proglašenja pobjednika Nelson sam podigao svoju ruku, suci su bili na strani našeg borca... I bila je to logična odluka, jer je hrvatska borilačka legenda još jednom pokazala u kakvoj se pobjedničkoj formi nalazi.

"Roy je težak suparnik, kao i uvijek. Snažan je, silovito udara. Bilo je, rekao bih, više mentalno zahtjevno nego li fizički. Bio sam umoran, naravno, u trećoj rundi, kao što je i on bio, ali mentalno je uvijek teško boriti se u revanšu kad izgubiš prvu borbu", izjavio je Mirko Filipović nakon borbe.

Cro Cop je u prve dvije runde Nelsonu nanio mnogo štete nogom, ali i rukama. Jedini dio meča u kojem je Nelson ozbiljnije pritisnuo Mirka bila je posljednja minuta kada ga je uspio srušiti na parter, ali se i u toj zahtjevnoj situaciji naš borac uspio obraniti, više manje bez prevelikih problema.

Kako se osjećate u dobi od 44 godine, dolazeći u ovaj kavez na borbu. Osjećate li se bolje sada negoli u prošlosti?

"Teško je reći. Kad postaješ stariji, samo si stariji. Ali, osjećam se dobro i to je najvažnije", kazao je Mirko.

I sada ostaje pitanje kada će se Mirko idući put boriti i tko će biti suparnik. Kolega iz MMA Fightinga otkriva nešto više:

''Mirko mi je rekao da je s Bellatorom dogovorio ugovor na jednu borbu i ako ona prođe u redu (što se i dogodilo), da bi se volio opet boriti u Bellatoru ovog lipnja u Londonu. Ja priželjkujem revanš između Cro Copa i Fedora.

Mirko je još prije dvije godine govorio o tom velikom revanšu.

"To bi bila zaista jedna borba, bez obzira na ishod koji ja neizmjerno želim. Da ne vjerujem da ga ne mogu pobijediti, ne bih u to uzlazio, naravno", rekao je Filipović u ožujku 2017.

No, u međuvremenu je veliki Mirkov rival doživio veliki poraz i ta opcija ne izgleda tako lako izvediva. Ono što je realno, jest da se Mirko bori već u lipnju, na Bellatorovom eventu u Londonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider