FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
traži jubilarnu 10. pobjedu

Mirko ima najduži niz pobjeda u karijeri: "Školovao" Ishiija, osvetio se Gonzagi, osvojio Grand Prix

Mirko Cro Cop Filipović pokušat će upisati 10. uzastopnu pobjedu kada u ranojutarnjim satima nedjelje izađe na revanš protiv Roya Nelsona.

Galerija Cro Cop pobijedio (Screenshot) Roy Nelson i Cro Cop (Screenshot) Cro Cop - Roque Martinez +1 Cro Cop udara laktom Martineza (Screenshot)

U ranojutarnjim satima nedjelje Mirko Cro Cop Filipović stavit će pod prijetnju svoj pobjednički niz, koji se sad već protegnuo na devet uzsatopnih slavlja. Noćas će se, od 4 sata ujutro uz izravni prijenos na GOL.hr-u, boriti protiv Roya Nelsona na Bellatoru 216 eventu u Uncasvilleu.

Ruska zvijer Olinik zadnja pobijedila Cro Copa

Legendarni hrvatski borac ne zna za poraz već pet godina i dva mjeseca, odnosno otkako ga je Rus Oleksij Olinik pobijedio gušenjem u Legendu.

Hoće li Cro Cop slaviti u revanšu protiv Nelsona (GOL.hr, nedjelja od 4:00)?

Ukupno glasova:

Dogodilo se to u Moskvi, 8. studenog, na samom kraju prve runde u prvoj i jedinoj borbi Cro Copa u Legendu. Devet mjeseci kasnije, točnije 23. kolovoza, Mirko se pojavio u japanskoj Inoki organizaciji, u kojoj je krenuo njegov pobjednički niz.

Satoshi Iishi prva žrtva u pobjedničkom nizu, osvetio se Gonzagi

Prve dvije pobjede u slavljeničkom nizu Cro Cop je upisao protiv današnjeg kolege iz svog tima - Satoshi Ishiija. Prvu borbu zaustavio je doktor, koji je sredinom druge runde procijenio da Japanac više nije u stanju nastaviti dvoboj. Revanš su imali na staru godinu i tada je na isteku druge runde Cro Cop slavio tehničkim nokautom.

U proljeće 2015. godine Cro Cop je upisao osvetničku pobjedu protiv Brazilca Gabriela Gonzage. Na UFC Fight Nightu u Krakovu, na kojem su njih dvojica bili glavna borba večeri, Cro Cop je laktovima i udarcima završio Gonzagu u trećoj rundi njihovog revanša.

Osvajanje Rizinovog Grand Prixa

Nakon kratkog povratka u UFC, Mirko se već na godinu i pol dana kasnije vratio u Japan, ovoga puta u organizaciju Rizin. Tamo je bio sudionik njihovog Grand Prix turnira, koji je u konačnici i osvojio. U rujnu 2016. je slavio protiv malo poznatog Koreanca Hyun Man Myunga, koji je s našim borcem izdržao u ringu svega dvije i pol minute.

U smiraju iste godine osmorica finalista Rizinovog Grand Prixa okupili su se u japanskoj Saitama Areni, gdje su u dva dana odradili sedam borci. Cro Cop je u četvrtfinalu slavio protiv Muhammeda Lawala, izvorno poluteškaša, nakon što ga je nokautirao sredinom druge runde.

U polufinalu mu je suparnik bio gorostasni Estonac Baruto Kaito, kojeg je Cro Cop riješio nakon samo 50 sekundi, snažnim udarcem u tijelo. Ni u finalu mu nije trebalo previše vremena da pobijedio neiskusnog Amira Aliakbarija i osvoji titulu pobjednika Rizinovog Grand Prixa. Nakon dvije minute Aliakbari je nokautiran.

Stanka od godine dana, nova ozljeda i čudesni povratak

Točno godinu dana trajala je Mirkova stanka nakon osvajanja turnira, a onda se, ponovno na Staru godinu 2017. godine, vratio u Saitama Arenu i nakon svega 62 sekunde nokautirao vremešnog Tsuyoshija Kohsaku.

Nakon te pobjede objavljeno je da će se Mirko boriti protiv Roya Nelsona u svibnju 2018. godine, ali je došlo do otkazivanja te borbe zbog ozljede našeg borca. Nakon operacije koljena Mirko je dva mjeseca odrađivao rehabilitaciju, te se već u rujnu borio u Japanu protiv Roquea Martineza.

Slavio je prekidom na samom isteku prve runde, nakon što su liječnici ustvrdili da je porezotina na glavi Mirkovog suparnika prevelika i da iz nje previše krvi curi. Nedugo nakon te borbe objavljeno je iz Bellatora da su dogovorili novi datum borbe između Roya Nelsona i Cro Copa. Protiv Amerikanca Mirko ima priliku upisati jubilarnu 10. pobjedu u nizu.

Ibrahimović ponosan na svoje porijeklo: ''Mama i ja smo iz Hrvatske, to je dio moje krvi'' Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Zlatan Ibrahimović slavi pogodak (Foto: AFP) +2 Zlatan Ibrahimović i Luka Modrić (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider