FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEUNIŠTIVI ZION CLARK

VIDEO Čovjek bez nogu ovog će vikenda odraditi svoju prvu MMA borbu

Nema onoga što Zion Clark sebi zamisli, a da neće pronaći način kako da to ostvari.

Zion Clark (Foto: YouTube)

Ako smatrate da nešto ne možete, samo pogledajte Ziona Clarka. Tako nekako glasi pouka svakog teksta ili videopriloga posvećenog ovom 96 centimetara visokom američkom sportašu.

Radio se bez nogu i odrastao u udomiteljskim obiteljima

Ne, nismo napravili grešku, nismo izostavili broj 1 ispred njegove navedene visine. Naime, ovaj 25-godišnji mladić rodio se bez nogu, ali je unatoč tome postao poznata sportska ličnost. Milijun pratitelja na Instagramu govori tome u prilog.

Osim toga, Zion je odrastao bez roditelja, po udomiteljskim obiteljima, ali unatoč tome uspio je izgraditi sportsku karijeru. Naime, još u srednjoj školi postao je hrvač koji se nadmeće s ljudima bez ikakvih tjelesnih nedostataka. I nije bio netko tko je tamo samo da bi sudjelovao.

Sad je Zion nakon hrvanja, ali i nakon što je postao prava zvijezda društvenih mreža, pa nakon toga i motivacijski govornik, odlučio otići korak dalje.

Kalifornijska MMA organizacija dala mu je priliku

Ovog vikenda odradit će svoju prvu MMA borbu. Protivnik će mu biti profesionalni američki borac Eugene Murray, a borba će se održati na priredbi promocije Gladiator Challenge u Kaliforniji. 

Dogovorena su posebna pravila po pitanju težine jer Clark teži oko 56 kilograma, dok je njegov protivnik sve MMA borbe dosad odradio u kategoriji do 61,5 kilograma.

Murray je dosad poražen u sva četiri profesionalna nastupa, no to u ovom slučaju nije bitno. On je ovdje onaj koji ima prednost da posjeduje sva četiri glavna ekstremiteta. 

Ipak, Zion je unatoč tome svemu najavio da u MMA dolazi obezglaviti svoje protivnike. I ne sumnjamo kako je on uistinu uvjeren u to. Bez ogromne snage volje kakvu posjeduje ne bi dosad uspio u mnogo toga što su mu drugi osporavali i smatrali da ne može.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će to izgledati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider