FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BANTAM SVE UZBUDLJIVIJI

Cory Sandhagen u dominantnoj maniri savladao Marlona Veru

San Antonio je ugostio novu priredbu iz UFC-ove serije Fight Night, predvođenu borbu Coryja Sandhagena i Marlona Vere.

Cory Sandhagen vs. Marlon Vera (Foto: Guliver Image)

Novu vrlo uzbudljivu borbu ponudila je UFC-ova bantam-kategorija. Još uzbudljiviju nego što je ona koju su prije dva tjedna ponudili Merab Dvalishvili i Petr Yan, ali podjednako dominantnu u korist jednog borca.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Cory Sandhagen savladao je Marlona Veru sudačkom odlukom nakon pet rundi. Odlukom koja nije bila jednoglasna, no upravo bodovna kartica suca Ojede danas budi najviše komentara, s obzirom na to da je otišla 48:47 u korist Vere.

No idemo redom. Ekvadorac nije odustao od svog stila, u kojem je spreman primati udarce da bi došao do prilike za svoje najbolje akcije. Ipak, ovog je puta protiv sebe imao tehnički izuzetno potkovanog i vrlo inteligentnog protivnika.

Sandhagen je prve dvije runde dobio izuzetno dominantno, a da gotovo i nije primao štetu. Postavio je distancu i pogađao svoje vrlo raznolike udarce, dok je kao svjež jednako dobro kontrirao i eskivirao.

Vera se probudio u trećoj rundi pa je i Cory osjetio kako je to primiti dobar i jak udarac, no i dalje je sve išlo u korist sjajnog američkog borca, čiji je tehnički pristup uistinu melem za oko. Posebno je oduševio time što, svjestan da ima prednost, u posljednjoj rundi dodatno podigao tempo, uz želju da bude prvi koji je Veru zaustavio, no ipak nije uspio u tome.

Sudačke kartice dvojice sudaca bile su 50:45 i 49:46 u korist Sandhagena, koji je ostao blago šokiran nakon što je pročitana ona prva, u korist Vere. Srećom po njega, druga dva suca znala su što rade.

U sunaslovnoj borbi priredbe veteranka i bivša prvakinja Holly Holm uvjerljivo je savladala Yanu Santos jednoglasnom odlukom nakon tri runde, gdje niti jednom nije svoju pobjedu dovela u pitanje.

Marvin Vettori VIDEO Kontroverzni UFC borac poslao talijanskog repera na ''spavanje'' divider

Nate Landwehr oduševio je sjajnom izvedbom, a onda i gušenjem u drugoj rundi protiv Austina Linga, dok je na jednak način slavio i neuništivi Daniel Pineda, u prvoj borbi glavnog programa protiv Tuckera Lutza.

Dvije borbe glavnog programa završile su podijeljenom odlukom. Maycee Barber uz puno je negodovanja publike savladala Andreu Lee, dok s odlukom kojom je Albert Duraev savladao Chidija Njoukanija rijetko tko ima problema, posebno jer je njihova borba bilo kompetitivna i uzbudljiva.

UFC Fight Night: Sandhagen vs. Vera - Rezultati

Cory Sandhagen def. Marlon Vera - podijeljena sudačka odluka
Holly Holm def. Yana Santos - jednoglasna sudačka odluka
Nate Landwehr def. Austin Lingo - SUB (R 2 4:11)
Maycee Barber def. Andrea Lee - podijeljena sudačka odluka
Albert Duraev def. Chidi Njokuani - podijeljena sudačka odluka
Daniel Pineda def. Tucker Lutz - SUB (R2 2:50)

Lucas Alexander def. Steven Peterson - jednoglasna sudačka odluka
Trevin Giles def. Preston Parsons - podijeljena sudačka odluka
C.J. Vergara def. Daniel da Silva - TKO (R2 4:04)
Victor Altamirano def. Vinicius Salvador - jednoglasna sudačka odluka

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider