FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
da? baš nas zanima...

Cormier iskreno priznao da je Miočić cijelo vrijeme u pravu i da ipak želi revanš

UFC prvak Daniel Cormier morao je priznati ono što većina govori cijelo vrijeme.

UFC 226: Stipe Miočić - Daniel Cormier

Koliko se u bizarnu situaciju stavio UFC u teškoj kategoriji, najbolje govori promocija prve obrane naslova prvaka u teškoj kategoriji Daniela Cormiera. On brani naslov prvog vikenda u studenom (4. 11. UŽIVO na GOL.hr-u) protiv Derricka Lewisa koji pak ima liječničku suspenziju koja mu istječe nekoliko dana kasnije.

Lewis je u kavezu bio prije manje od mjesec dana u teškom meču s Volkovom i jednomjesečna je suspenzija minimum što su mu liječnici mogli i trebali dati. No postoji mogućnost žalbe, koja će, UFC to očito zna, sigurno proći pa već promoviraju borbu kao da suspenzije i nema.

A zašto se Cormier uopće bori protiv čovjeka koji je imao težak meč samo prije mjesec dana? UFC nasilu želi u borbi za naslov vidjeti Brocka Lesnara, koji pak zbog stare suspenzije zbog dopinga smije natrag u oktogon tek početkom sljedeće godine.

Prirodno bi bilo da Stipe Miočić dobije šansu za revanš Cormieru, ali onda postoji veliki rizik da Stipe slavi i do borbe između Lesnara i Cormiera ne dođe. A to je jedna od onih borbi na kojima organizacija želi zaraditi velik novac.

Procijenili su da Lewis samo mjesec dana nakon posljednje borbe nema prevelike šanse protiv aktualnog prvaka. Svemu se tomu smiju MMA fanovi, ali i Stipe Miočić, koji javno proziva cijelu stvar smiješnom, a Cormiera da ga se boji.

Cormier iskreno potvrdio ono što svi pričaju

Kod najpoznatijeg MMA novinara Ariela Helwanija Cormier nije mogao lagati. Zna da je Stipe u pravu kad u nevjerici komentira posljednje odluke UFC-a u teškoj organizaciji.

''Realno, ima pravo. Nikada nisam rekao da nema. Ima pravo biti ljut što ne dobiva revanš. Gledajte, ljut je zbog meča s Brockom Lesnarom, a sada se naljuti i zbog Derricka Lewisa. Mislim da mu sve ovo treba zapravo biti jedan veliki kompliment'', pokušavao je biti iskren, ali i poentirati Cormier.

''Iako sam imao čak pet tjedana, nije mi bilo idealno prihvatiti meč protiv Stipe Miočića u tom periodu. Htio sam protiv njega biti svoja najbolja verzija. Toliko je dobar i kvalitetan'', odao je priznanje Miočiću aktualni prvak, čije riječi prenosi Fightsite.

Cormier ima jasan plan protiv Lewisa. On ne mora ništa, a umorni Lewis mora sve.

''On me mora nokautirati. Ako izdržim 25 minuta, siguran sam da ću pobijediti u tom meču. A to ne mogu reći za meč protiv Stipe. Mislim da on može učiniti više stvari da pobijedi u meču protiv mene.''

Najavio da će se boriti protiv Stipe, ali kad?

Cormier nije čovjek koji će govoriti razne gluposti. Barem je tako bilo do sada. Možda ga UFC tjera da više provocira, makar Lesnara kako bi ''napumpali'' meč. Ali oko Stipe je iskren.

''Čitavo vrijeme pokušavam dati kompliment tom tipu. Zaista to činim, trudim se. Ne pokušavam ga uvrijediti i reći da bih ga pobijedio svaki put kada se borimo ili nešto slično. Govorim da je on vrhunski borac, a o tome govore i njegove obrane naslova. Zato se i ne želim boriti protiv njega u ovako kratkom razdoblju'', rekao je Cormier i onda praktički najavio revanš koji bismo mi svi htjeli vidjeti.

''Nemojte misliti da ga se bojim. Čitava teorija da ga ja izbjegavam suluda je. Uostalom, ja sam i rekao: Borit ću se protiv njega, samo ne u ovom trenutku!''

E, pa jedva čekamo taj trenutak, iako je on trebao biti ove jeseni ili zime. Ovako, ako izgubi pojas od Lesnara u veljači ili možda već sad od Lewisa, tko zna hoće li se više ikada boriti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider