FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
I TATA BI, SINE

Conor McGregor ponovno se malo zaletio: Izrazio želju za kupnjom Liverpoola

Eventualna prodaja Liverpoola mogla bi biti i najveća transakcija u povijesti sporta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije samo nekoliko dana novinar elitnog Athletica plasirao je informaciju kako je FC Liverpool na prodaju, odnosno da su vlasnici Fenway Sports Group obavijestili zainteresirane ulagače o tome.

Oni su to ubrzo demantirali, kažu kako klub nisu ponudili, no da je situacija cijelo vrijeme takva da bi zadovoljavajuću ponudu svakako razmotrili te onda možda i uvažili.

Chelsea je ljetos prodan za pravo bogatstvo

Nakon što je Chelsea ljetos prodan za tri milijarde dolara, vjeruje se da bi Liverpool mogao koštati još više, odnosno da bi se Fenway Grouo zadovoljio tek s iznosom od oko četiri i pol milijarde, što je novac koji je uistinu rijetko tko sposoban isplatiti.

Među takvima sigurno nije Conor McGregor, no očito mu nitko ne brani maštanje.

Njega je jedan od fanova na Twitteru upitao zanima li ga kupnja Liverpoola, na što je on otkrio da je apsolutno zainteresiran te da je već zatražio više informacija tome.

Liverpool ima jaku povijesnu povezanost s Ircima, pa nas ovo ne čudi, no realnost je nešto sasvim drugo.

Nijedan sportaš nema ni približno taj novac

Iako je Conor McGregor u 2021. godini bio najplaćeniji sportaš svijeta, odnosno zaradio je čistih 180 milijuna dolara, daleko je to od onoga što mu je potrebno za ovakvo ulaganje. Internetske stranice koje se bave bogatstvima njegovo najčešće procjenjuju na iznos između 250 i 300 milijuna dolara, što znači da velik dio onoga što stekne i potroši.

Najbogatiji (bivši) sportaš na svijetu jest Michael Jordan, koji se procjenjuje na 2,2 milijarde dolara, što znači da ni on nema novac potreban za takvu investiciju.

Prema tome je čak teško očekivati da bi i uz nekog jakog partnera Conor uspio doći do ovakvog kluba. Tek kao dio nekog velikog partnerstva više različitih ulagača, ali i tamo bi očito uz svoj imetak bio tek jedan manji dio svega.

U ovom trenutku možemo reći da su Conorove početke šanse otprilike koliko i naše. Nama nedostaje oko četiri i pol milijarde dolara, a njemu četiri milijarde i 200 milijuna.

No, tko zna, možda on zna nešto što mi ne znamo i možda stvarno ima neke veze koje bi ga dovele do ulaska u takav posao. 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider