FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
zauvijek ufc-ov miljenik

Habib i ostali borci će poludjeti: McGregor već na proljeće u novoj borbi za pojas prvaka?

Iako je riječ u privremenom pojasu, Conor McGregor već bi u travnju ili svibnju ponovno mogao postati prvak lake kategorije.

Conor McGregor (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Da su mnogi potezi najpoznatije MMA organizacije (UFC) vrlo često besmisleni i dirigirani od jednog čovjeka, predsjednika Dane Whitea, nije nepoznanica. Puno smo puta tome svjedočili kada je u pitanju naš borac Stipe Miočić, kojeg prvi čovjek organizacije ne simpatizira previše.

McGregoru opet borba za prvaka

Potpuna suprotnost Miočića ili primjerice Bena Askrena je irski borac Conor McGregor, "zlatna koka" UFC-a i miljenik prvog čovjeka organizacije, koji će, ako je za vjerovati Donaldu Cerroneu, ponovno dobiti priliku boriti se za pojas prvaka.

Iako je prije nekoliko mjeseci uvjerljivo poražen od Habiba Nurmagomedova u borbi za pojas prvaka u lakoj kategoriji, gušenjem u četvrtoj rundi, McGregor bi već na proljeće mogao imati novu priliku domoći se pojasa, doduše privremenog. Priča ide ovako:

Nakon dobro poznatog kaosa koji je nastao po završetku borbe Habiba i McGregora na UFC-u 229 obojica boraca su suspendirani, kao i dvojica iz boraca iz ruskog tima. Nurmagomedov je nakon izricanja suspenzije njegovih borcima odlučio kolegijalno ne ulaziti oktogon dok obojici ne istekne kazna, a to znači do najranije listopada.

Pojas prvaka kategorije, koji je u rukama Habiba, morat će netko braniti, pa je White našao riješenje i dogovorio okršaj McGregora i Cerronea za privremeni pojas prvaka.

"Dobre vijesti Notorious. Izgleda da ćemo se boriti za privremeni pojas. Proper viski protiv Budweisera", napisao je Kauboj Cerrone.

Drugi borci će poludjeti na ovakvu odluku

Podsjetimo, obojica su zainteresirani za međusobni okršaj, baš kao i predsjednik White. Međutim čini se da je McGregor kao uvjet postavio da se mora boriti barem za privremeni pojas, odnosno da se ne želi boriti za "ništa". Ako je to istina, White bi se mogao ponovno naći na udaru kritika.

Habib sigurno neće odobriti ovakav potez prvog čovjeka UFC-a, s kojim ionako nema najbolji odnos, a taj potez neće najbolje sjesti ni prvom izazivaču Tonyju Fergusonu, koji je realno prvi kandidat za borbu koja donosi naslov prvaka. Upravo bi UFC nakon isteka suspenzije Nurmagomedovu mogao i trebao ugovoriti borbu njega i Fergusona, a ideja je da se pobjednik tog dvoboja bori s pojednikom McGregor - Cerrone za pravi pojas prvaka.

Kako god bilo, nije u redu da McGregor odmah uskače u borbu za pojas, pa makar i privremeni i to s čovjekom koji se nalazi na tek 9. mjestu ljestvice najboljih boraca u lakoj kategoriji. Tony Ferguson, Dustin Poirier, Al Iaquinta, Edson Barboza pa i Anthony Pettis će imati štošta reći na tu temu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider