FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ikona protiv ikone

Cijeli (sportski) svijet čeka: Hoće li se kompletirati velika boks trilogija?

Prvi put su se borili davne 1996., a obojica su odavno u boksačkoj mirovini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su debelo u 50-ima, i Mike Tyson i Evander Holyfield su fascinirali snagom udarca i brzinom u treninzima koji se šire društvenim mrežama. Tyson je posljednji meč imao prije 15 godina, a Holyfield prije gotovo 10.

Godine 2014. razgovarali smo s Holyfieldom koji nam je mirovinu i potvrdio, kazavši kako mu je meč protiv Nielsena bio posljednji u karijeri.

Tyson je naglasio kako bi želio u nekom ezgibicijskom meču prikupiti novac u humanitarne svrhe. Holyfield je također objavio da se vraća i bilo je to dovoljno da krene priča.

"Meni je to simpatično kao boksačkom fanu i treneru. Da nema korone, vjerojatno se ne bi to toliko spominjalo. Gledao sam Tysona, brzina je tu, ali za neki ozbiljniji pomak treba puno više vremena", smatra Vlado Božić, boksački trener.

"Njihov prvi meč treba prikazivati u školama"

Holyfield je slavio u prvom dvoboju 1996. u 11. rundi nokautom. Uzvrat, nekoliko mjeseci kasnije, ostao je upamćen po najpoznatijem svjetskom ugrizu i prekidu meča u trećoj rundi

"Rapsodija boksa, u prvom meču je pokazano sve što boks nosi. Od tehnike, taktike, kretanja, distance, klinča i na kraju prekida tehničkim nokautom. Onaj meč se može prikazivati u školama, što sve treba imati jedan meč, naročito u teškoj kategoriji."

Najveći problem pripremanja sportaša u 50-im godinama je smanjenje testosterona jer to znači:

"Propadanje mišićne mase u smislu povećanja masnog tkiva. Nakon 40. godine smanjuje se vitalni kapacitet pluća 250 mililitara svakih 10 godina, maksimalni primitak kisika pada, opada i gustoća kostiju pa su lomovi veliki rizik", istaknuo je Pero Kuterovac, kondicijski stručnjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider