FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"BORZ" PRED ISPITOM KARIJERE

Chimaev se već vidi na vrhu: "Usmana i Adesanyu bih pobijedio u jednoj večeri"

Borac s jednim od najvećih "hypeova" u povijesti UFC-a svakako ima i jedno od najvećih samopouzdanja

Dosadašnji UFC rezime Khamzata Chimaeva (Foto: Gol.hr)

Iako ovotjednu UFC 273 priredbu predvode dvije borbe za titulu prvaka, borac oko kojeg je najveća pažnja je Khamzat Chimaev. Ne treba nas to čuditi jer znamo kakav je "hype" ovaj borac svojim nastupima u Octagonu i pred mikrofonom stvorio, kao što nas ne čudi zadovoljstvo pripadnika medija kad je napokon, na UFC-ovom medijskom druženju, izašao pred njih.

Izuzetno zadovoljan svom pažnjom kakvu je dobio, Chimaev nije previše niti pričao o svom pravom ispitu vrijednosti, borbi protiv Gilberta Burnsa koju će odraditi u srcu glavnog programa UFC 273 priredbe. On već gleda prema onome što bi mu moglo uslijediti, odnosno borbi za titulu. I tvrdi kako ga protiv Kamarua Usmana žele vidjeti i fanovi.

"Naravno da svi žele gledati moje borbe. Svi me žele gledati jer sam kralj i zbog toga tu borbu žele više nego bilo koju drugu. Zato što sam kralj i svi žele gledati kraljeve", rekao je Chimaev, odmah se nastavno referirajući:

"Mogu danas uzeti taj pojas, samo mi pošaljite lokaciju gdje se Usman nalazi, kao i onu gdje se nalazi Adesanya. Doći ću i razbiti ih obojicu iste večeri. Ne znam što će UFC napraviti po tom pitanju, ali ja sam spreman. Govorim to od svoje prve borbe. Došao sam uzeti pojas i nastavit ću to govoriti nakon svake pobjede."

Burns se za ovu borbu jednim dijelom pripremao u društvu upravo Usmana, svog bivšeg protivnika, ali i bivšeg timskog kolege, s kojim je unatoč međusobnom okršaju ostao u dobrim odnosima. Iako se ne čini da će biti tako, Chimaev se nada prvaka velter kategorije vidjeti i u kutu svog protivnika.

"Nadam se da će Kamaru biti u Burnsovom kutu. Zato da mu mogu, nakon što nokautiram Burnsa, doći do kuta i poručiti mu da uskoči istog trenutka, da je on idući. Mogu obojicu pobijediti iste večeri", prepun samopouzdanja je zaključio sjajni švedsko-čečenski borac.

Chimaev je impresionirao u prva četiri UFC nastupa, ali tek sad protiv sebe ima nekoga tko se u UFC-u dokazao vrhunskim rezultatima. Postavljen je za velikog favorita, dakle jasno je kako je impresionirao poput nikoga do sada.

Nastavi li tako, odnosno odradi li Burnsu ono što ja napravio četvorici prethodnih UFC protivnika, priliku detronizirati Usmana svakako bi trebao dobiti.

Dosadašnji UFC rezime Khamzata Chimaeva Dosadašnji UFC rezime Khamzata Chimaeva (Foto: Gol.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider