FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POLOŽIO JE NAJTEŽI ISPIT

VIDEO Chimaev nakon pobjede bio maksimalno ponizan, White izjavio kako smo vidjeli da je i on tek čovjek

Khamzat Chimaev upisao je pobjedu nad Gilbertom Burnsom, u borbi gdje smo saznali puno toga o njemu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borilački sport ima jednu bitnu stavku kojom se razlikuje od ostalih sportova. Euforija oko nekog novog hit sportaša lako se stvara bilo gdje, no ovdje je to ipak malo drugačije. Kad unutar ringa ili kaveza netko pokaže nešto novo ili nevjerojatnu dominaciju, lako se stvaraju priče da se pojavio netko strašan, netko do sada neviđen te netko tko će pomesti sve pred sobom.

Događalo se to u prošlosti i kod manje dominantnih priča nego što je ona Khamzata Chimaeva, borca koji je u svoje prve četiri UFC borbe primio samo jedan udarac. Već ta činjenica je dovoljna za svakakve insinuacije, a popularnost je ovaj švedsko-čečenski borac dodatno stekao svojim karakterom te pričama koje su se uz njega vezale.

Kladionice ga proglasile apsolutnim favoritom

Tako se po mišljenje „bookmakera“, za njegovu najveću borbu do sada, protiv Gilberta Burnsa, pojavio status ogromnog favorita. Najčešće se na njegovu pobjedu vrtio tečaj od otprilike 1.15 i ne bi to bilo čudno da protiv sebe nije imao drugog borca ljestvice izazivača, čovjeka koji je prije godinu dana u velike probleme bacio i umalo savladao Kamarua Usmana, UFC prvaka i jednog od najdominantnijih boraca svijeta. 

No, temeljem cijelog „hypea“ očekivala se još jedna laka pobjeda.
Pobjeda je došla, ali laka nije bila niti u kom slučaju. Chimaev je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon 15 minuta rata i nakon što je krajem druge runde bio ozbiljno ugrožen. Tko zna što bi se dogodilo da je Burns imao još desetak sekundi protiv ozbiljno uzdrmanog Khamzata. Ovako je uspio odmorniji ući u posljednju rundu te tamo napraviti dovoljno za pobjedu.

Kaotičan kraj druge runde

Nakon borbe je uslijedila izjava, a ona nije bila niti blizu onima ranijima, gdje bi Chimaev nakon svojih borbi govorio o sebi kao kralju, o tome kako je došao sve uništiti te da je isto spreman napraviti u jednoj večeri. Možda je to ranije mislio, no ove bi ga večeri nakon borbe protiv Burnsa teško itko natjerao još jednom u Octagon.

Nije bilo prozivki niti najava, samo čista poniznost i poštovanje

"Bilo je teško, nisam znao da je tako čvrst. Ali, poznajem Brazilce, mnogi Brazilci su moja braća i znam kakvi su. Hvala na ovoj borbi Gilberte, volim te brate i imam sve moguće poštovanje prema tebi", prvo je rekao Chimaev nastavivši:

"Nisam znao da je tako snažan. No, radio sam za to, nisam stao s treningom, ovaj tip je danas bio jako dobar. Sretan sam ovom pobjedom, ova borba je nešto što sam dugo čekao. Imao sam deset borbi i deset pobjeda prekidom. Sad sam umoran, krvav i osjećam bol. Volim to!"

Nije bilo prozivki, nije bilo žestokih najava i izjava. Može se reći kako je Chimaev dobio ono što Amerikanci vole nazvati „humble lesson“, no svakako je puno ljepše tako što dobiti uz pobjedu, a to je ono najvažnije. Ako je netko ostao razočaran ovim Khamzatovim nastupom, za to zapravo nema razloga, on je protiv vrhunskog borca potvrdio kako je uistinu ozbiljan kandidat za domoći se trona.

Khamzatova izjava i najbolji trenuci

Predsjednik UFC-a je prezadovoljan

Nije razočaran niti predsjednik UFC-a Dana White. On je rekao kako se Chimaevu dogodilo ono što je zapravo za očekivati ako se susrećete s nekim tko je sam vrh vaše divizije. Borbu je nazvao jednom od najboljih koje je vidio te je otkrio kako je atmosfera u dvorani bila fenomenalna.

 

 

Osim toga, dodao je kako je Chimaev u borbi upoznao nešto za što se nije moguće pripremiti treningom te kako je nakon prve runde potrošio adrenalin i morao se susresti s nećime novim. Poručio je ljudima koji govore da Khamzat nije prava stvar kako su ludi te kako je Borz u ovoj borbi zapravo samo pokazao da je ljudsko biće.

 

 

Sve u svemu, puno je zanimljivije bilo Chimaeva gledati u jednoj ovakvoj borbi, nego u onima gdje je dominirao i doslovno prošao kroz svoje protivnike. Apsolutno ima smisla od njega očekivati velike stvari.

Hoće li mu uslijediti borba protiv Colbyja Covingtona, što je White nazvao sjajnom idejom ili će nekim putem odmah doći do napada na titulu, nebitno je. Svakako mu slijedi borba u kojoj bi svi fanovi trebali uživati.

Pogledajte cijelu borbu Chimaeva i Burnsa

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider