FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Trofejni sport

VIDEO Svjetska velesila uči od Hrvata: Imaju ogroman proračun, ali nije sve u novcu

Kada se s Olimpijskih igara vratite s dvije medalje u taekwondou, od kojih je jedna najvećeg sjaja, onda ne čudi da jedna svjetska velesila kao što je Velika Britanija, svoj podmladak šalje na pripreme u Hrvatsku.

Tuheljske toplice protekloga tjedna postale su meka mlađih dobnih kategorija u taekwondou. Ususret europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Sarajevu, učiti od naših trenera stigli su Britanci i njihova kompletna reprezentacija.

Kada se s Olimpijskih igara vratite s dvije medalje u taekwondou, od kojih je jedna najvećeg sjaja, onda ne čudi da jedna svjetska velesila kao što je Velika Britanija, svoj podmladak šalje na pripreme kod vas. Konkretnije, u Tuheljske toplice, gdje se hrvatski i britanski tekvandoaši spremaju za nadolazeće juniorsko europsko prvenstvo.

Britanci, inače osvajači devet olimpijskih medalja, stigli su sa željom da nauče metode i tehnike naših trenera.

Igor Matić, izbornik ženske juniorske taekwondo reprezentacije:

"Kad pogledate malo iza nas kadrove uvijek ćete vidjet da su ti Britanci malo agresivniji, pa rade snagu, a naši rade na pamet i znanje. Imamo i mi one koji rade na tempo."

Jordan Gayle, birtanski taekwondo trener:

"Vrlo ste strpljivi, ne brzate, to je nešto na čemu naši trebaju raditi. Ponekad, ako nam ne krene dobro, volimo navaliti, ali Hrvati su dosta opušteni i ne otvaraju se previše.

"Da, takvi smo vam mi, lijeni", pala je šala.

"Ja to nisam rekao, ja to nisam rekao!", uzvratio je Britanac u široki osmijeh.

Ako netko zna kako se osvajaju medalje, onda je to definitivno Jordan, inače dečko i trener Jade Jones, dvostruke osvajačice olimpijskog zlata za Veliku Britaniju.

"Nema tu puno tajni. Samo naporan rad i predanost, zato je najbolja na svijetu", kaže Gayle.

Britanski savez jedan je od najbogatijih na svijetu, s proračunom od čak 10 milijuna funti. Unatoč velikoj razlici u financijskoj moći, imaju tek 4 olimpijske medalje više od Hrvatske.

Mila Masterić, tekvandoašica TKD Marjan:

"To je naš mentalitet, volimo raditi i bit bolji od drugih, sve radimo da to postignemo. Ja ću u Sarajevu dati sve od sebe da dođem do zlata. Zato sam ovdje, zato treniram."

Phoenix Goodman, britanska tekvandoašica:

"Uživam u ovome, jer uvijek nastojiš napraviti iskorak i to s ljudima s kojima inače ne spariraš u klubu. Tako da, ovo je jako dobro."

Pa tko zna, možda su baš u Tuheljskim toplicama udareni temelji za neku novu Jade Jones ili Mateu Jelić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider