FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PREMA NOVOM FINALU

Boston Celticsi razbili Hardena, Embiida i društvo, igrat će novo finale istoka

Kompletirana su konferencijska finala NBA lige, nakon što je istočno izborila momčad Boston Celticsa.

Jayson Tatum (Foto: Afp)

Košarkaši Boston Celticsa plasirali su se u finale doigravanja Istočne konferencije NBA lige. Oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici drugog kruga u svojoj dvorani svladali Philadelphia 76erse sa 112:88 i tako s ukupnih 4:3 u pobjedama izborili okršaj s Miami Heatom.

Susret je "prelomljen" u trećoj četvrtini, kada su Celticsi nakon povratka s odmora sjajnim vanjskim šutom u deset minuta serijom 28:6 stvorili prednost od 83:58. Kako su domaći igrači postigli i posljednjih pet poena u prvom poluvremenu, ta je odlučujuća serija iznosila 33:6.

Tatum ponovno briljira

Briljirao je Jayson Tatum, koji je predvodio Celticse s 51 poenom i 13 skokova. Tatum je već u prvom poluvremenu postigao 25 poena i tako nastavio tamo gdje je stao u završnici šeste utakmice u Philadelphiji, kad je postigao četiri trice u posljednje četiri minute utakmice i spasio svoju momčad od ispadanja, a u sedmoj utakmici čak je i nadmašio fenomenalan učinak Stephena Curryja, koji je u sedmoj utakmici prvog kruga na zapadu vodio Golden State Warriorse do pobjede protiv Sacramento Kingsa s 50 ubačaja.

Uz Tatuma, odličan je kod Celticsa bio Jaylen Brown s 25 poena, dok su kod Sixersa najefikasniji bili Tobias Harris s 19 i Tyrese Maxey sa 17 pogodaka. Podbacili su glavni igrači Joel Embiid i James Harden, Embiid je ubacio 15 koševa, ali uz šut iz igre 5:18, a Harden je ostao na devet poena, sedam asistencija i šest skokova.

Boston i Miami i prošle su godine igrali u finalu Istoka, a nakon sedam utakmica plasman u veliki finale izborili su Celticsi.

Finalna serija na istoku počet će u noći sa srijede na četvrtak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider