FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
EKSPLOZIJA EKSPRES LONCA

Boksačka legenda pokazala kako je njegovo lice izgledalo nakon teške nesreće iz ožujka ove godine

Tešku nesreću doživio je Guillermo Rigondeaux prije samo četiri mjeseca.

Guillermo Rigondeaux (Foto: Afp)

Uistinu bizarna, ali teška nesreća dogodila se u ožujku ove godine Guillermu Rigondeauxu. Sad smo prvi put dobili priliku vidjeti kakve su bile početne posljedice.

Naime, njemu je dok je kuhao kod kuće u Miamiju u lice eksplodirao ekspres lonac. Prvobitne prognoze nisu bile najbolje. Doživio je teške ozljede lica i oba oka te je pri dolasku u bolnicu njegov vid bio na samo 20 posto.

Prvi dojmovi bili su strašni

Ipak, prognoze su nakon nekoliko dana bile dobre te se očekuje kako će se Rigo u potpunosti oporaviti, unatoč tome što je teško za očekivati njegov povratak u boksački ring.

No, sad je sa svijetom podijelio svoju prvu fotografiju koju je uslikao nakon nesreće. Objavio ju je na Twitteru novinar Michael Benson uz Guillermovu izjavu kako je ovo slika koju vidi svake noći kad zaklopi oči te kako ju je teško zaboraviti.

I ona, kao što možete vidjeti, uistinu izgleda zastrašujuće.

Jedan od najuspješnijih amatera u povijesti i ništa lošiji profesionalac

"El Chacal" Rigondeaux jedan je od najvećih i najuspješnijih boksača 21. stoljeća. Ovaj danas 41-godišnji Kubanac po dva je puta kao amater osvajao svjetsko i olimpijsko zlato te je amatersku karijeru završio s omjerom od 374 pobjede i samo 12 poraza.

Ništa manje uspješan nije bio niti kao profesionalac, upisavši 20 pobjeda i tri poraza, a titulu svjetskog prvaka osvajao je u bantam i super bantam kategoriji. Pokušao je pridodati tome i titulu lake kategorije, no krajem 2017. godine u toj ga je namjeri zaustavio Vasilij Lomačenko.

Sve u svemu, neovisno o tome hoće li se nakon ovakvih ozljeda još koji put vraćati u ring, njegova karijera svakako je više nego velika te za status legende nema potrebe nipta više dokazivati.

Najvažniji je potpuni oporavak, jer je i sam svjestan kako je prioritet biti zdrav i na raspolaganju sinovima, koje je nakon 12 godina razdvojenosti napokon uspio dovesti s Kube u Miami.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider