FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sjajna braća

Pomeli konkurenciju pa se nadaju da će braniti boje Hrvatske na Olimpijskim igrama u Tokiju

Damir i Luka Plantić boksački su prvaci Hrvatske, a možda će za nešto više od pet mjeseci braniti i boje Hrvatske na Olimpijskim igrama. No, zasad je to vrlo upitno jer obojica se moraju kvalificirati za Tokio, a stariji Damir ima i dodatnu prepreku.

Boksačka braća Luka i Damir Plantić vladari su poluteške i teške kategorije u Hrvatskoj. Jer na državnom prvenstvu nije im bilo ravnih. Pomeli su konkurenciju i slavodobitno podigli ruke u ringu. Stariji Damir čak je pobijedio i Tonija Filipija , boksača za kojeg se odavno zna da putuje na londonske kvalifikacije za Tokio u ožujku.

"Ja sam rekao da na prvi ja ne želim ići zato što nisam kvalitetno spreman", rekao je Damir Plantić.

Tako će 30-godišnji Damir morati pričekati hoće li Toni Filipi u Londonu izvaditi vizu za Tokio. Ako Filipi ne uspije, onda će u svibnju to pokušati Damir Plantić, boksač iz Sesveta koji je skoro objesio rukavice o klin jer su ga lani, za vrijeme Europskih igara, optužili da je uzeo nedozvoljeno sredstvo.

''Sve u svemu, taj papir koji se trebao dobiti ja nisam dobio ni dan danas, prošlo je više od šest mjeseci. Ne znam što je s tim, ali nisam prekršio nikakva pravila niti bih to ikada napravio'', izjavio je Damir Plantić.

Njegov sedam godina mlađi brat Luka dosad je osvajao zlato na Europskom prvenstvu do 18 godina. Ima i srebro sa Svjetskog prvenstva istog uzrasta, ali i broncu s Olimpijskim igara mladih. Kako Luka može do Tokija? Isto preko londonskih kvalifikacija, ali kako je po Hrvatskom olimpijskom odboru tek sportaš 3. kategorije oni mu neće financirati taj turnir. No postoji rješenje.

''Normalno da idem na kvalifikacije i to najvjerojatnije plaća sve Savez'', rekao je Luka Plantić.

Luka Plantić, koji se za kvalifikacije priprema u Solinu, muku muči s pronalaženjem sparing partnera.

"Jedini kojeg imam je rođeni brat", poručio je Luka.

Uskoči koji put i Marko Zeljko, a braća su posljednji put jedan na drugoga potegnuli šake prije državnog prvenstva.

''Ja se kvalificiram na prvim, a on na drugim i vidimo se u Tokiju'', rekao je Luka Plantić.

To bi stvarno bila sjajna sportska priča.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider