FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bio je u kultnoj trilogiji

Jedan od najboljih boksača u povijesti zaražen koronavirusom

Njegov sin na Instagramu je objavio da je Roberto Duran hospitaliziran u bolnici u Panama Cityu iz preventivnih razloga, zbog njegove dobi i prijašnjih zdravstvenih problema s plućima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih boksača svih vremena 69-godišnji Panamaac Roberto Duran, koji je za vrijeme karijere stekao nadimak "Ruke od kamena", zaražen je koronavirusom, ali ima samo lakše simptome.

Njegov sin na Instagramu je objavio da je Roberto Duran hospitaliziran u bolnici u Panama Cityu iz preventivnih razloga, zbog njegove dobi i prijašnjih zdravstvenih problema s plućima.

U karijeri koja je trajala od 1968. do 2001. godine bio je svjetski prvak u četiri kategorije - lakoj, velteru, polusrednjoj i srednjoj kategoriji. Odradio je 119 mečeva i upisao je 103 pobjede, od čega 70 nokautom.

Posljednji meč imao je u srpnju 2001. protiv Portorikanca Hectora Camacha u Denveru, a izgubio ga je sudačkom odlukom. Pet mjeseci kasnije u dobi od 50 godina objavio je završetak boksačke karijere.

I kao što je u teškoj kategoriji poznata trilogija Muhameda Alija i Joea Fraziera, gotovo jednak kultni status ima trilogija Roberta Durana i Amerikanca Sugar Ray Leonarda u velter i super-srednjoj kategoriji.

Prvi meč Durana i Leonarda održan je u lipnju 1980. u Montrealu za naslov svjetskog prvaka u velter kategoriji po WBC verziji, a slavio je Duran jednoglasnom odlukom sudaca.

Samo pet mjeseci kasnije uslijedio je uzvrat u New Orleansu, koji je okončan porazom Durana na bizaran način. Sugar Ray Leonard promijenio je taktiku, nije dopustio da ga Duran stisne uz konopce, već je stalno plesao oko panamskog boksača i povremeno ga pogađao preciznim direktima. Takav stil borbe toliko je iznervirao Durana da je pred kraj osme runde odlučio napustiti ring, rekavši da mu je dosta i da se više ne želi boriti s klaunom.

Posljednji dvoboj Durana i Leonarda dogodio se 1989. u Las Vegasu u super-srednjoj kategoriji, i opet je slavio američki boksač jednoglasnom sudačkom odlukom.

O Robertu Duranu i njegovom suparništvu sa Sugar Ray Leonardom 2016. objavljen je igrani film "Ruke od kamena" u kojem je Duranovog trenera Raya Arcela glumio legendarni Robert De Niro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider