FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'borio se do kraja'

Tragedija u Škotskoj: Nokautirani boksač preminuo u bolnici!

Škotski boksač Mike Towell preminuo je od posljedice nokauta u meču održanom u četvrtak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo nekoliko sati nakon vijesti da je svjetski prvak Tyson Fury bio pozitivan na kokain, velika je tragedija zadesila britanski boks. Škot Mike Towell preminuo je sinoć u bolnici u Glasgowu od posljedica meča s Velšaninom Daleom Evansom. U četvrtak navečer dosad neporaženi velteraš Towell borio se za priliku da napadne titulu britanskog prvaka, ali je na kraju izgubio onu najvažniju bitku.

Njegova djevojka u petak je otkrila kako se boksač iz Dundeeja žalio na jake migrene i glavobolje uoči borbe, ali to se pripisivalo stresu. Na kraju su mu presudile otekline u mozgu.

''Kada su ga skinuli s aparata borio se još 12 sati. Bilo je to njegovih posljednjih 12 rundi. Borio se do kraja, kao i uvijek'', rekla je Chloe Ross s kojom ima sina Rocca.

Evans je nokautirao 25-godišnjeg Towella prvi put u prvoj rundi, a onda i u petoj prije nego što je sudac prekinuo borbu.

''Nikad ne želite vidjeti da vam protivnika iznose na nosilima. Pa tko bi to želio? Bio je pravi ratnik, moje su misli i molitve s njegom obitelji'', poručio je Evans.

Cijeli meč je uživo prenošen na jednoj TV postaji pa su gledatelji nažalost mogli vidjeti početak kraja jednog mladog života.

Boksačka se zajednica u velikoj Britaniji putem društvenih mreža oprašta od 'Irina Mikea', kako su zvali nesretno preminulog boksača.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider