FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Svjetsko prventsvo u boksu

Boks: Veočić startao pobjedom na SP-u

Najbolji hrvatski boksač, europski prvak U-22 Gabrijel Veočić startao je pobjedom protiv reprezentativca Moldavije Andreija Chiriacovana SP-u u poluteškoj kategoriji do 80 kg koje se održava u Uzbekistanu.

Gabrijel Veočić (Foto: Davor Puklavec/Pixsell)

Hrvatski prvak je od prve minute pokazao totalnu dominaciju - promjenama garda i nenadanim, brzim kombinacijama direkata, krošea i aperkata i potpuno zbunio i praktički, deklasirao nemoćnog Moldavca.

Veočić je već u prvoj rundi ostvario golemu bodovnu prednost (dvojica sudaca bodovali su rundu 10:8 premda nije bilo brojanja). Apsolutna dominacija Veočića nastavila se u drugoj rundi jer je moldavski boksač gubio i snagu i koncentraciju, a dvojica sudaca su i drugu rundu bodovali 10:8.

U trećoj rundi Gabrijel se odlučio malo i sačuvati za sljedeća iskušenja jer će se tek u četvrtom meču boriti za medalju u poluteškoj kategoriji!, međutim i dalje je bio potpuno nadmoćan Moldavcu.

Hrvatski boksač će se u šesnaestini finala boriti protiv Jamajčanina Jeromea Ennisa.

Za medalju će morati imati četiri pobjede, a za zlato i svjetski tron (i nagradu od 200.000 dolara) čak šest trijumfa zaredom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider