FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BABIĆ NIJE USPIO

Šok u Rzeszowu: Babić brzo završio na podu pa sudac nakon idućeg napada prekinuo meč

Nakon samo dvije minute meča Lukasz Rozanski savladao je Alena Babića sudačkim prekidom.

Alen Babić (Foto: Profimedia)

Tek dvije minute trajao je meč koji smo dugo čekali, meč u kojem Alen Babić nije uspio doći do titule WBC svjetskog prvaka bridger-kategorije.

Njega je savladao poljski boksač Lukasz Rozanski, novi svjetski prvak, koji je odradio meč u stilu kakav se od njega očekivao. Do titule je došao u svojem rodnom gradu, pred četiri tisuće svojih sugrađana.

Poljak od početka nasrnuo svim snagama

Poljak, koji je sve svoje dosadašnje mečeve odradio unutar četiri runde, krenuo je od prve sekunde tražeći što raniji prekid i vrlo je rano Babića odveo na konopce. Hrvatski se boksač izvukao iz toga te je zauzeo sredinu ringa, no Rozanski ponovno opako napada, pogađa krošeom i šalje Babića na pod.

Alen je ustao i nastavio meč, a nakon toga je dočekao novu seriju Poljakovih napada, što ga je natjeralo na obranu u kutu ringa. Primao je tu Babić udarce, no pokušavao je vratiti i izvući se iz toga, što je situacija kakvu u mečevima ovakvog tipa zapravo vrlo često viđamo.

Ipak, nakon što su prošla dva preciznija udarca, sudac je uskočio i prekinuo meč, nakon samo dvije minute.

Je li Babiću oduzeta prilika za povratak?

Babić se bunio, što je zapravo bilo očekivano jer je i dalje bio na nogama, no nije bilo spasa. Meč je bio gotov, a Rozanski je postao novi svjetski prvak.

Alen Babić nije dobro ušao u ovaj meč, dopustio je Poljaku da radi ono po čemu je poznat i u čemu je najbolji, no ovo je meč za svjetsku titulu, i to meč gdje niti jedan boksač nije došao kao nositelj pojasa i teško je shvatiti ovakav prekid. 

Treba čestitati Poljaku, novom svjetskom prvaku, proveo je svoj plan u djelo. Ipak, teško je pobjeći od činjenice da je Alenu prerano oduzeta prilika da se pokuša vratiti u ovaj meč.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider