FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
filip je oduševljen, ali...

Hrgovićev promotor pojasnio kako stoje stvari s borbom protiv Ortiza: Hoće li se i on prestrašiti?

Filip Hrgović na pragu je dogovora borbe karijere protiv Kubanca Luisa Ortiza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poput bombe je, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu boksa, odjeknula informacija po kojoj bi se u borbi koja će odlučiti službenog izazivača u teškoj kategoriji IBF organizacije trebali sučeliti Filip Hrgović i Luis Ortiz.

Vijest su prvu na Twitteru objavili Hrgovićevi promotori, braća Sauerland koji su se zahvalili Ortizovom timu na prihvaćanju izazova. Bila je to samo uvertira, jer očito se radilo o neslužbenim kontaktima.

Poznato je kako je Hrgović dobio titulu jednog od sudionika borbe tzv. title eliminator meča, a Ortiz je do toga došao pobjedom protiv Charlesa Martina ovog vikenda. King Kong je pobijedio snažnim udarcem u šestoj rundi koji je označio kraj za Martina iako je Kubanac prije toga dva puta završio na podu.

Odmah nakon toga Kalle Sauerland se javio IBF-u da krene u naređivanje te borbe.

''Čekamo da IBF pošalje službene dopise da počnemo službene razgovore s Ortizovim ljudima'', rekao je Hrgin promotor.

''Dobro ih poznamo i radili smo s njima prije. Čim stigne signal od IBF-a krećemo u pregovore u sljedećim danima.''

Ti su dopisi u međuvremenu stigli i sada u sljedeća tri dana kreće dogovaranje uvjeta. No ukoliko se ne dogovore, kreće licitacija ''tko ponudi više, tom ide organizacija borbe''.

''Naravno, može biti i taj scenarij. Mislim da će Hrgović poslati poruku pobjedom protiv Ortiza, a nagrada je napad na svjetsku titulu što je uvijek bio naš cilj'', uvjeren je Sauerland koji je dodao:

''Filip ovu borbu dočekuje raširenih ruku, on je oduševljen, mi smo oduševljeni i nadamo se kako ćemo prirediti sjajnu borbu.''

Ukoliko dođe do dogovora i Ortiz se ne povuče kao prošle godine Michael Hunter, borba bi se trebala održati u ožujku ili travnju. Pobjednik tog dvoboja postao bi službeni izazivač u IBF-ovoj teškoj kategoriji gdje pojas drži Oleksandar Usik, zajedno s onima WBO i WBA prvaka.

Usik i Joshua borit će se u revanšu za te titule, a pobjednik te borbe, ili možda još jedne između njih dvojice, trebao bi se boriti s Tysonom Furyjem za ujedinjenje pojaseva. Hrgović će se u slučaju pobjede nad Ortizom načekati za svoju priliku, ali bi onda kad tada trebala doći. Makar za par godina.

No treba reći i kako Ortiz može odbiti borbu. Ostat će bez pozicije u IBF-u koju ima, ali u ovoj fazi karijere to mu možda i nije najvažnija stvar, već će to biti bolja financijska ponuda. Vidjet ćemo što će izabrati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider