FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Potpuno zasluženo

Kraj spektakularne trilogije: Canelo jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Golovkina i obranio titule!

U vlasništvu Canela Alvareza ostaju IBF, WBO, WBA i WBC pojasevi supersrednje kategorije.

Gennady Golovkin i Canelo Alvarez (Foto: Afp)

Dominantnom izvedbom Canelo Alvarez pobijedio je Gennadyja Golovkina i obranio pojaseve u supersrednjoj kategoriji u IBF, WBO, WBA i WBC verzijama.

Meč Meksikanca i Kazahstanca otišao je do 12 rundi, nakon kojih su sva trojica sudaca glasala u korist Alvareza. Jedan je borbu presudio 116-112, a druga dvojica sa 115-113.

Prvi put su Alvarez i Golovkin rukavice ukrstili prije pet godina i ta je borba službeno završila neriješeno. Premda je Kazahstanac bio kudikamo konkretniji i opasniji, suci su bili podijeljenog mišljenja i pobjednika nije bilo.

Godinu potom uslijedio je revanš koji je bio izuzetno uzbudljiv i napet, a suci su taj put presudili u korist Alvareza i on nije odnio pobjedu. Međutim, s obzirom da je u oba navrata Golovkin bio izvrstan i da je barem u tom prvom meču on bio taj koji je trebao trijumfirati, čekalo se kompletiranje trilogije da vidimo tko je bolji.

U konačnici, u ovom trećem meču većinu rundi dobio je Alvarez pa nikakvih problema nije bilo oko sudačkog glasovanja ovaj put.

Canelo je jedini boksač od kojeg je Golovkin izgubio u 45 borbi svoje profesionalne karijere.

Canelo Alvarez nije mnogo slavio jer je već u ringu objavio da mora ići na operaciju.

"Moja lijeva ruka treba operaciju. Jako je loše. Ne mogu čak ni držati čašu vode", rekao je Alvarez, koji sada u karijeri ima 58 pobjeda, te po dva remija i poraza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider