FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
fanovi će biti zadovoljni

Kakav borilački spektakl u 2018: Fedor i bivše UFC zvijezde bore se za Grand Prix!

Sljedeće godine sprema se veliki teškaški turnir na kojem ćemo vidjeti osam poznatih MMA boraca.

Bellator Grand Prix 2018

Jedina prava konkurencija UFC-u na svjetskoj MMA sceni, organizacija Bellator MMA, za 2018. je najavila vjerojatno vrhunac svog desetogodišnjeg postojanja. Osam boraca borit će se za naslov na Bellator MMA Heavyweight Grand Prixu koji će se održavati na raznim eventima ove organizacije kroz sljedeću godinu.

Fedor Emelianenko, Frank Mir, Muhammed ''King Mo'' Lawal, Chael Sonnen, Matt Mitrione, Roy Nelson, Quinton ''Rampage'' Jackson i trenutni prvak u poluteškoj kategoriji Ryan Bader čine roster poznatih MMA imena od kojih su šestorica bivše zvijezde UFC-a (Mir i Rampage bivši prvaci)

Neki od njih su poluteškaši, no 93 kilograma, koliko je najmanje dopušteno na Grand Prixu, s lakoćom će imati i najlakši borci poput Badera i Sonnena. Sve su to prekaljeni i iskusni borci, neki su veterani, ali znamo da fanovi često više vole gledati ''legende'' nego možda neka nova lica na koja se sporo navikavaju.

Upravo je to taktika Scotta Cokera, čelnika Bellatora koji je do prije nekoliko godina vodio Strikeforce. Sjećamo se kako su tada zbog sve većeg uspjeha tada jedine konkurencije UFC-u braća Fertitta i Dana White jednostavno kupili i ugasili Strikeforce.

I tada je Coker slagao onaj legendarni Grand Prix gdje se Fedor Emelianenko na brutalan način suočio s realnošću izgubivši sva tri meča u SAD-u protiv Werduma, ''Bigfoot'' Silve i Dana Hendersona u razmaku od svega godine dana.

Fedor želi prekinuti crni niz u Americi

Jedva čekamo kostur turnira i prve parove. Spominje se zasad okršaj Fedora i Franka Mira, najvjerojatnije u travnju kada Amerikancu ističe dvogodišnja suspenzija zbog dopinga.

Fedor je sam po sebi ogroman mamac navijačima diljem svijeta iako je nedavno izgubio i četvrti put zaredom na američkom tlu. Svladao ga je Matt Mitrione, jedan od nekoliko odbjeglih UFC boraca koji su bili blizu vrha u svojim divizijama.

Navijači Mirka Filipovića zamijetit će i da se legendarni hrvatski borac borio protiv četvorice od osam sudionika ovog Grand Prixa. Gubio je od Fedora u Prideu, Mira i Nelsona u UFC-u, a King Moa je svladao prije malo manje od godinu dana u Japanu na Grand Prix turniru Rizin organizacije. Šteta što možda i njega ne gledamo u ovoj konkurenciji...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider