FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
četvrti profesionalni meč

Bahati Irac pokušao prijetiti Hrgoviću, no ispao je jako smiješan

Večeras je u Njemačkoj na rasporedu četvrti profesionalni boksački meč Filipa Hrgovića, a suparnik mu je 46. teškaš svijeta - Sean Turner.

Sučeljavanje nakon vaganja Hrgović i Turner (Screenshot)

Filip Hrgović večeras će odraditi svoj četvrti profesionalni boksački meč, a protivnik mu je Irac odličnog rezimea, Sean Turner, prenosi Fightsite.hr. Njih dvojica predvode uvodni program borilačkog spektakla World Boxing Super Series turnira.

To bi značilo da će Hrgović i Turner odraditi posljednji meč prije nego što prema ringu krenu Callum Smith i Nieky Holzken, u posljednjem polufinalu serije. I organizatori ne skrivaju kako puno očekuju od duela najboljeg hrvatskog teškaša i njegovog do sada najtežeg protivnika.

26-godišnji Turner (12-1, 8 KO) je 46. teškaš svijeta po BoxRecu, čime se nalazi 15 mjesta iznad Hrgovića (3-0, 3 KO) i dokaz je kako ekipa koja se brine za Filipovu karijeru smatra kako je hrvatski boksač, inače godinu dana mlađi od Irca, spreman za ovaj izazov, gdje bi ga pobjeda sigurno dovela među 50 najboljih teškaša svijeta.

Na vaganju je Hrgović imao već standardnih 103.6 kilograma, dok je Turner bio na 118.4 kg. Turner je inače čak 18 centimetara niži od Hrgovića, a ne možemo pobjeći od dojma kako konstitucijom malo podsjeća na Roya Nelsona. Nadamo se samo da toliko jako ne udara te da će Filip pametnom taktikom ovo riješiti u svoju korist.

Irac je inače jučer objavio i zanimljiv Facebook status, u kojem se čini da baš i ne poznaje svog protivnika. Osim što mu je krivo napisao ime, on smatra da se protiv njega dolazi boriti u njegov grad. Kada smo posljednji put provjerili kartu, Zagreb i Nurnberg nisu baš bili blizu, no tko zna kako na to gleda Irac nadimka Big Sexy. Osim toga, status je sadržavao još neke bahate izjave, ali sve je to samo dodatni materijal kao razlog zašto ga Hrgović treba što kvalitetnije riješiti. Meč bi se trebao održati iza 21 sat, vjerojatnije oko 22.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider