FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SLOMLJENO SRCE

Babić se oglasio nedugo nakon poraza: "Nijedan udarac nisam osjetio, porazio me mojim stilom"

Iako je doživio težak i neočekivan poraz, Alen Babić nije se sakrio, nego se nedugo nakon meča obratio svima koji ga prate.

Alen Babić (Foto: gol.hr)

Mjeseci čekanja, a onda još dodatno tjedni teških priprema na drugom kraju svijeta, da bi sve u ringu trajalo tek dvije minute.

Teško će još neko vrijeme Alen Babić prihvatiti realnost, način na koji je izgubio meč koji je sanjao. Meč u poljskom Rzeszowu iz kojeg nije uspio kući ponijeti pojas WBC svjetskog prvaka.

Babić se odlučio odmah javiti

On ostaje kod Lukasza Rozanskog, koji je zasluženo slavio. Od samog je početka meča nasrnuo, zatekao Babića nespremnog i sve je bilo gotovo prije nego što se hrvatski boksač uspio oporaviti i vratiti u meč.

Iako ostaje dojam da je sudac prerano prekinuo meč, posebno jer se radi o okršaju za svjetsku titulu te se Babić odmah pobunio zbog toga, u svom obraćanju nakon meča okrenuo se samo na sebe te šok koji je doživio.

"Da, to se upravo dogodilo. Srce mi je slomljeno. Ne znam što se dogodilo. Nisam osjetio nijedan udarac. Nemam nikakvih tragova na svom licu. Osjećam se kao da sam odradio zagrijavanje i meč je već završio. Ovo mi je prvi poraz u posljednje četiri godine, poraz nokautom, izgubio sam svojim stilom. Bio sam spreman, sve sam uložio u ovaj meč i ne mogu kriviti nikoga osim sebe. Jedno je sigurno, vratit ću se! Čak i ako me oni ne žele, ako mi ne dopuste povratak, ja ću se vratiti. Volim boks i to je sve što znam raditi, to je moj život. Ništa drugo ne bih radio", rekao je Babić.

Tko mu ne bi dopustio povratak, trenutačno ne znamo, no znamo da je dosad bio nezaustavljiv te da će vjerojatno tako nastaviti.

Nakon dubokog uzdaha je nastavio.

Najteže je izgubiti svojim načinom

"Žao mi je što sam vas sve razočarao, stvarno ne znam što se dogodilo. Rozanskom želim puno sreće, on je pravi borac i pobijedio me mojim načinom. To najviše boli jer nikada nisam izgubio borbu na ovaj način, tijekom 12 godina otkako se bavim boksom. Nisam u sparingu izgubio rundu. Bolno je, ali vratit ću se, sigurno ću se vratiti. Volim boks svim svojim srcem", objasnio je i dodao:

"Da, usrana situacija. Želim nastaviti učiti o boksu, ovo je samo dio toga. Svakako sam gubio, ali prekidom u prvoj rundi nikad. I ne mogu se naviknuti na poraze. Dosad sam ja pobjeđivao u prvoj rundi. Sad ću se vidjeti sa svojim starim prijateljem, depresijom. Dugo se nismo vidjeli. Puno puta sam izgubio, a ovo je samo jedan od tih trenutaka. Srce mi je slomljeno, ali gubio sam puno puta u životu i vraćao se. Dijelim ovo s vama jer ste dio mog boksačkog puta i cijenim svaki komentar. Idem pokušati odspavati."

Babić je još uvijek dovoljno mlad za još jedan uspon prema napadu na tron. Naravno da ovakav poraz neće dobro izgledati u njegovu rezimeu, no na razne načine gubili su veliki sportaši. A veličina se često prepoznaje u načinu na koji su se sposobni vratiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider