FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
13. TRIJUMF U KARIJERI

VIDEO Arijan Gorički došao do pobjede u Njemačkoj pa najavio borbu za prvaka Europe na domaćem terenu

Hrvatski boksač Arijan Gorički uspješno je odradio ispit u njemačkom Tübingenu protiv Giorgija Gachechiladzea.

Galerija Gorički vs Gachechiladze Gorički vs Gachechiladze Arijan Gorički +1 Arijan Gorički

Nastavlja se uspješan pobjednički niz hrvatskog boksača perolake kategorije, Arijana Goričkog. On je do svoje 13. profesionalne pobjede (omjer 13-1-1) došao protiv Gruzijca Giorgija Gachechiladzea, jednoglasnom sudačkom odlukom nakon deset rundi.

Gorički je kroz cijeli meč bio bolji boksač te su mu suci dodijelili baš svaku rundu, no čvrstog i iskusnog Gruzijca nije mogao završiti. Ipak, sam je rekao da mu je drago što je odradio svih deset rundi, prije svega zbog toga što je mogao testirati šaku, koju je ozlijedio tijekom meča u lipnju te od čega se nekoliko tjedana oporavljao.

Čista pobjeda protiv podosta "prljavog" protivnika

"Od prve runde krenuo sam provoditi taktiku koju sam sa svojim trenerom napravio. Protivnik je bio točno onakav kakvim smo ga očekivali pa nas nije niti previše iznenadio, od početka je počeo bacati udarce i ići naprijed te nije stao do zadnjeg zvonca. Držao sam protivnika na distanci i nisam mu dao da mi se približi. 

Protivnik je boksao dosta prljavo te me je nekoliko puta udario ispod pojasa, u međunožje, u zatiljak i nekoliko puta glavom u glavu, radi čega sam dobio kvrgu na čelu. Drago mi je da je ovo bio zadnji put da se borim sa nekim tko nije na mom nivou, nažalost nitko drugi nije bio dostupan pa sam morao prihvatiti borbu protiv protivnika koji se bori u dvije kategorije iznad moje. Iako smo ovu borbu mogli završiti nokautom, nismo silili da ne bi došlo do nepotrebne ozljede i tako nam uništila planove za prosinac", rekao je Arijan.

Njegov nastup u dvorani je popratilo oko stotinjak hrvatskih navijača.

Slijedi borba za europski naslov

Što se tiče planova za prosinac, riječ je o borbi za titulu prvaka Europe, koju bi Gorički, kako trenutno planovi stoje, trebao imati 17. prosinca u Zagrebu.

Nešto više informacija saznat ćemo u narednim danima ili tjednima, no svakako se kreće u organizaciju tog meča, koji bi uistinu bio toliko dugo čekana prilika za jednog od najboljih hrvatskih boksača i svakako najboljeg od svih koji nastupaju u nižim težinskim kategorijama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider