FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NA DOMAĆEM TERENU

Najbolji hrvatski boksač nižih kategorija za desetak dana na novom velikom ispitu

Arijan Gorički svoju će 12. profesionalnu pobjedu tražiti protiv najistaknutijeg protivnika do sada.

Arijan Gorički (Foto: Arijan Gorički)

Arijan Gorički (11-1-1) svakako je najistaknutiji hrvatski boksač unutar svih nižih kategorija. Ovaj 24-godišnjak iz Zagreba vrlo rano je otišao u profesionalce te za sada uspješno gradi svoju karijeru i polako se uspinje na ljestvicama perolake kategorije (do 57 kilograma).

Njegov idući meč na rasporedu je 18. lipnja i to će mu zapravo biti najveći i najvažniji meč do sada. Protivnik će mu biti talijanski boksač Suat Laze, svakako najrenomiraniji protivnik do sada. I to nakon što je nekoliko boksača Arijanu u nizu otkazivalo.

Protivnik je vlasnik odličnog omjera

Suat Laze sedam je puta bio prvak Italije te je bivši izazivač za europsku titulu. U karijeri je upisao 25 pobjeda, osam poraza i jedan neodlučeni meč, a samo jednom poražen je prekidom. 42 dvije su mu godine, što je znak da su najbolji dani iza njega, no i dalje je ime preko kojeg Arijan, na BoxRec ljestvici rangiran stotinjak mjesta ispod Talijana, može napraviti najznačajniji skok do sada.

Meč je na rasporedu 18. lipnja u prostorijama Zagrebačkog boksačkog centra na Zagrebačkom Velesajmu. 

Arijan ga je kratko i osobno najavio.

"Ova borba trebala je biti protiv Anuara Salasa ali su oni odustali od borbe prije 20 dana pa ih je Suat Laze zamijenio. Žao mi je što je Salas odustao od borbe jer smo se spremali za njega, s ciljem da napravimo dobar performans, ali na svu sreću dobili smo još boljega i iskusnijeg protivnika. Zahvalio bi se svom timu što me je odlično pripremio za ovu borbu, spreman sam na sve što Laze može ponuditi i izgledat ću impresivno u prvoj borbi na 10 rundi", rekao je Gorički, koji se svakim svojim mečem nada približiti poziciji izazivača za europsku titulu.

Ulaz u dvoranu bit će slobodan za sve zainteresirane ljubitelje boksa.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider