FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bio i kod cro copa

Anton Turkalj bio je neporažen do dolaska u UFC, sad je upisao već treći poraz: Tko je on?

Švedski Hrvat Anton Turkalj nije dobro prošao na UFC 293.

Anton Turkalj (Foto: Guliver Images)

U glavnom programu UFC 293 spektakla u Sydneyju nastupio je i borac hrvatskog imena i prezimena. Baš poput Stipe Miočića, 27-godišnji Anton Turkalj je sin hrvatskih iseljenika, točnije otac mu je Hrvat, a majka Šveđanka.

Ovaj Šveđanin, kojem su djed i baka stigli iz Gorskog kotara na sjever Europe, dobio je u Sydneyju priliku karijere, no domaći borac Tyson Pedro iskoristio je svoju šansu i tehničkim nokautom nakon samo dvije minute stigao do vrijedne pobjede pred svojim navijačima.

Turkalju je pak to bio već treći poraz u prva tri nastupa u UFC-u i vidjet ćemo hoće li biti nove prilike u MMA eliti. Do dolaska u UFC nije upisao niti jedan poraz u karijeri.

Šansu je dobio pobjedom protiv Acacia dos Santosa na Dana White Contender Seriusu, ali tek nakon što je na UFC 279 Shamil Abdulrakhimov morao otkazati nastup.

Tada je stigao ugovor na tri borbe. Jailton Almeida pobijedio ga je gušenjem na spomenutom UFC 279, a potom je stigao poraz jednoglasnom odlukom od još jednog Brazilca, Vitora Petrine na UFC Fight Nightu u ožujku.

Turkalju je inače uzor Alexander Gustafsson zbog kojeg je sa 16 godina i počeo trenirati MMA, a početkom se godine pohvalio i fotografijom iz Cro Copove dvorane.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider