FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Meko srce šampiona

Plemenit potez Joshue: Donirao velik novac sportu koji je britanska vlada zaboravila

"Te dvorane uvijek su bile otvorene za sve, bez obzira na podrijetlo. Da sam ponovno tinejdžer i da su boksačke dvorane zatvorene, bio bih van sebe, potpuno shrvan", rekao je britanski boksač-

Anthony Joshua (Foto: Nick Potts/Press Association/Pixsell)

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Anthony Joshua donirao je značajan iznos novca kako bi pomogao amaterskom boksu u Velikoj Britaniji, koji se nalazi u teškom položaju zbog pandemije koronavirusa.

Britanski mediji navode da se radi o šesteroznamenkastom iznosu koji je donirao boksačkim savezima Engleske, Walesa i Škotske.

Boks nije bio uključen u listu sportova koji su u studenome dobili vladinu pomoć vrijednu 300 milijuna funti, pa su neki boksački klubovi morali zatvoriti vrata.

Thomas Tuchel PSG će Tuchelu morati platiti bogatstvo: Ovo su kontroverzne izjave koje su ga (vjerojatno) koštale posla

"Da nema boksačkih klubova i dvorana ne bi bilo ni mene. Te dvorane uvijek su bile otvorene za sve, bez obzira na podrijetlo. Da sam ponovno tinejdžer i da su boksačke dvorane zatvorene, bio bih van sebe, potpuno shrvan", izjavio je Joshua, koji je osvojio olimpijsko zlato 2012. u Londonu, a nakon toga je započeo profesionalnu karijeru.

Anthony Joshua je svjetski prvak u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBA i WBO, dok njegov sunarodnjak Tyson Fury drži naslov po WBC verziji.

Nastavi čitati

Nastavi čitati