FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
JE LI VRIJEME?

Anti Deliji je prije tri godine propao UFC, sad može tamo uz puno jači status i reference

Ante Delija neće nastupiti u završnici aktualne PFL sezone pa je zanimljivo pogledati kakve su mu opcije.

Ante Delija protiv Greenea (Foto: Profimedia)

Jutrošnjom pobjedom nad Mauriceom Greeneom, Ante Delija završio je svoj ovosezonski PFL nastup te neće u završnici braniti prošle godine osvojenu titulu prvaka.

Do tog neuspjeha koji to zapravo niti ne mora biti opisan kao takav, nije ga doveo niti jedan poraz, nego činjenica da zbog oporavka od operacije nije nastupio u prvom kolu te su mu tako nedostajali bodovi.

Aktualni PFL prvak sjajnih referenci

No, Ante je još uvijek aktualni PFL prvak i ovo mu je bila peta pobjeda u nizu. Koliko smo upoznati, njegov PFL ugovor bio je produžen na ovu sezonu, na račun toga što je kao prvak posjedovao tu klauzulu. Dakle, iako nismo sto posto sigurni da je to tako, čini se da nema obaveze za iduću sezonu te da Ante ima otvorene opcije za nastavak karijere.

Prisjetimo se tako kasnog ljeta 2020. godine, kad je Ante potpisao ugovor s UFC-om te doputovao u Abu Dhabi na njihov Fight Island, gdje ga je trebala čekati borba protiv Ciryla Ganea. Anti je iz pravnih razloga taj ugovor propao.

Iz pravnih razloga otpao mu UFC debi

Naime, njegov tim i on su pogrešno shvatili ugovor s PFL-om, odnosno dobili su pravnu informaciju kako on završava, budući da je PFL sezona u kojoj je trebao nastupiti otkazana zbog COVID pandemije.

To se na kraju pokazalo kao pogrešna informacija pa se Ante vratio u PFL, gdje je prvo dogurao do finala, a onda i do titule, koja mu je također donijela milijun dolara. 

Osim toga, Ante je izgradio ime koje ga pri eventualnom prelasku u UFC može postaviti u sjajnu poziciju.

Neusporedivo bolju od one iz 2020. godine, kad je doveden ispred tada najvećeg nadolazećeg potencijala, Ciryla Ganea, koji je svoj potencijal potvrdio niti godinu dana kasnije, postavši UFC-ov privremeni prvak. I pitanje je koliko je UFC tada od Ante očekivao.

Sad bi im došao kao borac sjajnih referenci, s puno boljom pozicijom za pregovore oko ugovora, a onda i oko potencijalnih prvih protivnika, ali i puta prema vrhu teške kategorije najveće svjetske MMA promocije.

S druge strane, u PFL-u je Francis Ngannou te Ante sigurno kandidira kao potencijalni budući protivnik fenomenalnom Kameruncu te isto tako nema sumnje kako bi ga on rado zadržali u svojim redovima.

Ispred najboljeg hrvatskog MMA teškaša svakako su slatke brige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider