FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
opasni dečki u kockicama

Nasljednik Mirka Filipovića razbio Brazilca u Japanu i najavio velike stvari!

Ante Delija vratio se na impresivan način nakon gotovo 1000 dana izbivanja iz MMA svijeta.

Ante Delija (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Ante Delija savladao je Ricarda Prasela u borbi na Rizin 10 eventu, prenosi Fightsite.hr. On je od brazilskog grapplera bio bolji sudačkom odlukom nakon tri runde, uz dominantnu i impresivnu izvedbu.

Nakon gotovo 1000 dana, Ante Delija vratio se MMA borbama i nećemo lagati ako kažemo da je izgledao kao da nikakve pauze nije bilo. Odradio je prije svega zrelu i taktički fenomenalnu borbu, u kojoj je oduševio svojom fizičkom i kondicijskom spremom. Do sada neporaženog protivnika ostavio je bez ikakvih šansi, odnosno imao je spreman odgovor na sve što je Prasel pokušao.

Od početka se mogla primijetiti taktika Brazilca, budući da je svakom prilikom dolazio bliže Deliji, s ciljem da ga odvede na pod. Tako odmah na početku borbe ulaze u klinč, iz kojeg Prasel pokušava promijeniti nivo, ali Delija sjajno hrva, uspijeva se okrenuti te na kraju on srušiti Prasela. Odlično radi iz gornje pozicije, dok automatski kontrolira gard svog protivnika. Ako se Prasel u početku ove pozicije i osjećao sigurno ili opušteno, nakon samo nekoliko Antinih udaraca nije mu više bilo svejedno. Dvije minute prije kraja runde, borci su na nogama, a Delija aperkatom prvi put ozbiljno uzdrmava Prasela. Brazilca spašava još jedan klinč, iz kojeg Delija uspijeva odvesti borbu dolje i kontrolirati do kraja runde.

Druga runda počinje jednako. Opet Prasel pokušava nešto napraviti iz klinča, ali Delija odlično radi rukama i ne dozvoljava ozbiljnu underhook ili overhood tehniku. Zato pronalazi prostor za svoje udarce, Prasel se pokušava spasiti hrvanjem, ali slijedi odličan sprawl Delije i još nekoliko udaraca. Opet je Delija u gornjoj poziciji, ali sada šalje prave ground n’ pound bombe. Prasel uspijeva laktom iz donje pozicije otvoriti Deliji posjekotinu na licu, no nije to bilo ništa ozbiljno. Gornja dominacija 27-godišnjaka iz Dubrovnika traje sve dok kraja runde.

Mirko Filipović i Ante Delija (Facebook) Mirko Filipović i Ante Delija (Facebook)

Treća runda, ista priča. Brzo su borci dolje, Prasel ponovno pokušava iz garda, ali Delija je na to apsolutno spreman, gdje posebno dobro pazi na njegove noge. Delija cijelo vrijeme dominira i kažnjava svog protivnika, koji je pokazao da ima sposobnost primiti veliku količinu štete. Posljednju minutu ponovno su na nogama, a Delija tu apsolutno oduševljava podizanjem Prasela i slamom, nakon kojeg je uslijedio još jedan kraći niz udaraca do kraja borbe.

Na kraju je bilo neupitno tko je pobjednik. Delija nije uspio završiti Prasela, ali je pokazao jako puno. Opasnom grappleru nije dozvolio nikakvu priliku za dolazak u dobru poziciju, s druge strane je on iz gornje nanosio veliku količinu štete, a posebno je oduševio kondicijskom pripremom. Ostavio je dojam kao da je spreman bez problema odraditi još dvije runde. Ovo je predstava koja bi mogla podosta glasno odjeknuti u MMA svijetu, ovakav Delija mogao bi biti teškaški potencijal bilo koje svjetske promocije i biti će zanimljivo promotriti što će se dalje događati u njegovoj karijeri, posebno u idućim tjednima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati