FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''tražim brzi prekid''

Ante Delija za gol.hr uoči novog napada na milijun dolara: "Želim ovo osvojiti pa se boriti protiv Ngannoua"

Ovog vikenda pratit ćemo Antu Deliju u lovu na prve ovosezonske PFL bodove, ujedno vrijedne polufinala.

Ante Delija (Foto: Profimedia)

Više od borbe. Tako je PFL nazvao okršaj Ante Delije i Mauricea Greena u glavnoj borbi svoje pete ovosezonske priredbe, druge u kojoj ćemo gledati teškaše.

Ante kreće u turnir s bodovnim deficitom

Nažalost, ujedno i prve na kojoj će nastupiti aktualni PFL prvak, Ante Delije. On je zbog ozljede propustio prvo kolo, u kojem je bio uparen s Yorganom de Castrom

Kako nije nastupio u prvom kolu, tako je u deficitu s bodovima, no i dalje ima šanse izboriti mjesto među najboljom četvoricom. No, prije svega će on sam morati odraditi najbolji mogući posao i doći do što ranijeg prekida, pa automatski time i do više bodova.

Ispod odlomka možete vidjeti trenutni PFL-ov poredak. Pobjeda u prvoj rundi vrijedi šest bodova, u drugoj pet te u trećoj četiri boda. Pobjeda odlukom sudaca vrijedi tri boda.

PFL Poredak PFL Poredak (Foto: PFL)

Ante je svjestan izazova koji je ispred njega i za koji se jako dobro pripremio.

Prilika za polufinale kroz izravni okršaj

"Pripreme su prošle odlično, jako smo trenirali i mogu reći da za tri runde nikad nisam bio spremniji i nadam se da ću to pokazati u borbi. Sparinzi su isto bili odlični, zadovoljan sam sa svime. U stvarno sam dobroj formi, ali treba to pokazati u borbi što se nadam da hoću", rekao nam je Ante ulaskom u tjedan borbe, dodavši nešto o propuštenom prvom kolu:

"Sad mi je jako žao što nisam nastupio u prvom kolu, imam osjećaj da bih onog čovjeka pobijedio i onako ozlijeđen. U teškoj sam poziciji za proći, Green je tvrd lik. Ja sam trenirao da idem od početka po završetak i tražit ću prekid, ali borac je stvarno žilav i tvrd, neće biti lako. Zato mi je žao što nisam nastupio u prvom kolu, ali jednostavno nisam mogao."

Što se tiče Greenea, riječ je o bivšem UFC borcu koji je u Octagonu upisao po četiri pobjede i poraza. Ukupno u karijeri ima omjer 11-7, uz to da je devet puta slavio prekidom, a na taj način tek je tri puta izgubio. No, Ante je zadovoljan protivnikom, posebno zbog činjenice da je u prvom kolu uzeo pet bodova pa ga ima priliku u izravnom okršaju preskočiti na ljestvici.

"Volim se boriti protiv visokih boraca i dosad sam sa svima takvima imao uspjeha. Odgovara mi i jer ima pet bodova na ljestvici pa ga mogu prestići ako ga završim u prvoj ili drugoj rundi. Nema tu puno biranja, da su mi dali bilo koga mi je svejedno. Moram pobijediti sve ako želim biti najbolji i osvojiti turnir. Ali, ovaj mi odgovara što se tiče bodova", dodao je.

Ngannou je velika motivacija

Naravno, još je jednom potvrdio kako je svjestan da se bez ranog prekida ne može nadati polufinalu.

"Treninge sam prilagodio tome da ga mogu završiti u svakoj rundi. Krenut ću završiti od samog početka, pa dok ne uspijem. Nadam se da će biti unutar prve dvije runde", najavio je.

Nismo mogli bez teme Francisa Ngannoua, koji je postao novim članom PFL-a, što bi i Anti mogla biti motivacija da ostane u toj promociji. Nema sumnje kako bi PFL-ov prvak, posebno ako to bude Ante, koji bi u tom slučaju bio dvostruki, ozbiljno kandidarao za Kamerunčevog protivnika.

"Sad kad je Ngannou došao mi je svakako veći motiv za ostati u PFL-u. Neovisno o tome što tko govori, on je najbolji borac na svijetu. I ako osvojim turnir ove godine, sigurno bih bio njegov protivnik iduće godine i to je jedan od motiva. Ali, neću trčati pred rudo. Ispred sebe imam težak meč u kojem moram pobijediti. A onda ćemo jednom drugom prilikom, ako ovo sve dobro prođe, razgovarati o Ngannouu", završio je Ante, potpuno se fokusirajući na ono što je ispred njega. A to nije nimalo lak posao.

U rano subotnje jutro saznat ćemo je li Ante uspio u svojoj namjeri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider