FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bravo!

Anđelo Kvesić i Lucija Lesjak treći na svijetu u karateu!

Pretposljednjeg dana prvenstva sjajni rezultati za Kvesić i Lesjak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski karatisti Anđelo Kvesić i Lucija Lesjak osvojili su brončano odličje u teškoj kategoriji na SP u karateu u Dubaiju.

Pretposljednjeg dana prvenstva Lucija Lesjak u dvoboju za broncu bila je bolja od Čehinje Martine Sachove s 3-2, i to u stalnoj prednosti, osvojenim prvim bodom kada je rezultat bio neodlučen, ili minimalnom bodovnom prednošću. Nakon isteka vremena uslijedilo je veliko slavlje naše predstavnice, kojoj je to prva velika pojedinačna medalja na velikim seniorskim natjecanjima. Bila je član brončane ekipe na nedavnom EP u Poreču, a prije dvije godine osvojila je i naslov svjetske prvakinje u konkurenciji mlađih seniora.

Nisu je uzdrmala dva jučerašnja poraza u posljednjim trenucima ekipnog nastupa protiv Francuske i Kolumbije. U pojedinačnom, još prije četiri dana Lesjak je svladala Austrijanku Loru Ziller. Borba je završila 2-2, ali je Lucija išla dalje na "senshu", odnosno prvi osvojeni bod. U nastavku uspjesi protiv Kanađanke Yashne Hathi 8-0, Šveđanke Lise Rasmusson 6-1 i Amerikanke Circus Lingl 2-0. U polufinalu je izgubila od Egipćanke Menne Shabaah Okile s 2-1, pa se zbog toga i borila za brončanu medalju.

gol expired VIDEO Navijači Reala napali Garetha Balea: Gađali su ga olovkom divider

"Sretna sam i zadovoljna, ali ipak trebam vremena da shvatim što se ovdje zapravo dogodilo. S druge strane zbilja vjerujem da mogu više", rekla je osvajačica hrvatskog odličja u kategoriji +68 kg.

Anđelo Kvesić poslije Linza prije pet godina osvojio je drugu pojedinačnu medalju na SP-ima, što je u dosadašnjoj povijesti hrvatskog karatea u pojedinačnim nastupima u konkurenciji natjecatelja uspjelo još samo Junioru Lefevreu (2000. zlato Munchen, 2002 srebro Madrid).

U meču za brončanu medalju u kategoriji +84 kg Anđelo Kvesić je nadmoćno svladao Španjolca Babakara Sackho Seka s 5-0 i osvojio drugu pojedinačnu broncu na SP-ima.

gol expired Damir Krznar je igrao s Modrićem: Pojavila se zanimljiva fotografija divider

"Opet sam uspio osvojiti svjetsku medalju, koju sam toliko želio, za koju sam toliko radio. Napravio sam neke propuste na zadnjem Europskom, ali hvala Bogu sve se isplatilo", rekao je Anđelo Kvesić.

Još prvoga dana SP Anđelo je ostvario četiri trijumfa - protiv Juhnyeok Kima iz Sjeverne Koreje 4-0, Roba Timmermansa iz Curacaoa 3-0. Na isti način pobijedio je i Nizozemca Tyrona-Darnella Lardya. Najvažnija je zapravo bila četvrtfinalna pobjeda nad Grkom Georgiosom Tzanosom 2-1, ostvarena u posljednjoj sekundi. U polufinalu bolji je bio Gruzijac Gogita Arkania s 3-1.

Anđelov brat Ivan izgubio je dvoboj za brončanu medalju u poluteškoj kategoriji porazom od Francuza Jessieja da Coste 4-2. U neizvjesnom susretu, završnica je pripala francuskom reprezentativcu. Ivan, koji je dosad osvojio sedam medalja s velikih natjecanja, ove godine je izgubio sva tri meča za broncu - na EP, OI i SP. Ubrzo slijedi operacija ramena, a nakon toga rehabilitacija i pripreme za novu sezonu.

"Svaki put bilo je blizu, sad sam vjerovao da će se trud isplatiti na kraju godine. Peti sam, nije to loš rezultat, ali - nisam osvojio... Idemo dalje", naglasio je svjetski prvaki u kategoriji -84 kg iz Madrida prije tri godine.

SP u Ujedinjenim Arapskim Emiratima završava sutra, nastupa nešto manje od tisuću karatista iz 105 zemalja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider