FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
veliko iznenađenje

MMA legenda pobjedom šokirala svijet boksa: Pobijedio bivšeg WBC prvaka

Anderson Silva pobijedio je Julija Cesara Chaveza Juniora u boksačkom meču u Guadalajari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borilački svijet oduševljeno prenosi kako je bivši MMA borac, apsolutna legenda ovog sporta i UFC-a, Anderson Silva u boksačkom meču pobijedio ugledno ime, Julija Cesara Chaveza Juniora nakon podijeljene odluke sudaca u meksičkoj Guadalajari.

Chavezovi navijači tvrde kako je njihov ljubimac teško pokraden, a čak se i on smijao nakon proglašenja pobjednika. No meč je održan na njegovom terenu pa mnogi smatraju kako suci ne bi namjerno oduzeli pobjedu Meksikancu.

Suci su bodovali 75-77, 77-75, 77-75 u korist legendarnog UFC prvaka u srednjoj kategoriji koji je zapanjio cijeli borilački svijet, a pomalo užasnuo boksačke fanove.

Julio Cesar Chavez je nekadašnji svjetski prvak po WVC verziji u srednjoj kategoriji, a borio se i za titule u poluteškoj. Prije četiri godine izdržao je svih 12 rundi s velikim Canelom Alvarezom koji je uživo gledao ovu borbu te nakon pobjede čestitao presretnom Andersonu Silvi.

Brazilac je bio veliki autsajder u meču na osam rundi. Nije se boksom bavio više od 15 godina, no s nekoliko je preciznih udaraca u borbi očito kupio suce.

''Obožavam boks. Morao sam dati sve od sebe da pokažem poštovanje prema ovom sportu.''

Chavez Junior smatra kako nije zaslužio poraz.

''Mislim da je ovo trebalo biti neriješeno, bez pobjednika. Zakazao sam u udarcima, ali ni on meni nije nanio neku štetu.''

Silva je uputio čak 99 naspram 53 udarca Chaveza, a od onih značajnih 60 na prema 41.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider