FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
prednosti i nedostaci

ANALIZA Miočić - Cormier: Stipe će Danielu pokazati da je gadno pogriješio jer je pristao na borbu

Stipe Miočić je s razlogom veliki favorit protiv Daniela Cormiera nadolazećeg vikenda.

Miočić vs. Cormier - najava (Screenshot)

Prema mišljenju mnogih, borba Stipe Miočića i Daniela Cormiera na UFC-u 226 u Las Vegasu ovog vikenda najveća je u povijesti UFC-a! Prvak protiv prvaka, jedan ima priliku osvojiti sve, držati dvije titule istovremeno, a drugi "samo" obraniti svoj pojas. Miočić je najbolji teškaš svih vremena s tri uzastopne obrane naslova, no on u ovom meču nema puno toga za dobiti, a može jako puno toga izgubiti.

Cormier ima 13-0 protiv teškaša, ali s ovakvim se još nije borio

Mnogi se uoči ove borbe pitaju kako će se Cormier nositi s veličinom i rasponom ruku Miočića, snagom udarca i kondicijom, odnosno kako će se Stipe nositi s pritiskom koji nameće Daniel i kvalitetom borbe u parteru. John Gooden i bivši borac Dan Hardy napravili su sjajnu analizu u trajanju pola sata, u kojoj savršeno, u najsitnije detalje analiziraju ovaj "match up".

Iako ima prednost u rasponu ruku i visini, Miočić je tu svoju prednost u odnosu na druge borbe jako rijetko koristio. Njegova najveća snaga kada su udarci u pitanju dolazi iz blizine - kratki udarci.

Tako je uzdrmao Adreja Arlovskog i Alistaira Overeema, tako je nokautirao Fabricija Werduma i osvojio titulu prvaka. Protiv Werduma je to napravio u povlačenju unazad, u trenucima kada je Brazilac navaljivao na njega, što se očekuje da će raditi i Cormier, koji će pokušati nabiti visoki tempo i pritisak.

Cormier se posljednji put borio u teškoj kategoriji prije gotovo četiri i pol godine. Od tada su teškaši napredovali i njihova taktika se ne temelji više samo na udarcima. Najbolji primjer toga je upravo Miočić, koji za razliku od svih teškaša s kojima se Cormier borio i imao omjer 13-0, ima kondiciju, zna hrvati, zna se obraniti od rušenje, ima brzinu i odličan rad nogu.

Cormier je u najavi meča konstantno ponavljao da je jedini način na koji ga Stipe može pobijediti - nokaut. No je li zaista tako? Za razliku od Jona Jonesa, Alexandera Gustafssona, Anthonyja Johnsona i Volkana Oezdemira, Miočić zna kako se boriti u klinču, zna kako nanijeti štetu iz srednje udaljenosti, zna držati pritisak na suparnika i zna se obraniti od pokušaja rušenja.

Cormier ima samo jednu nadu, a Miočić će pokazati što znači razlika u snazi i veličini

Cormier je najbolji kada su u pitanju spektakularna rušenja i munjevita reakcija nakon toga. Upravo je to jedina nada za Cormiera da pobjedi u tom meču. Da iznenadi Miočića rušenjem i dok se Stipe još nije snašao, zgrabi, te dovrši nekom polugom ili gušenjem.

Miočić je pokazao da može izdržati pet rundi i to na jako visokoj razini. Što će meč više odmicati, to su šanse da ga dobije na strani našeg borca koji je viši, mišićno gledano jači, a to će Daniel doznati kako će meč odmicati.

Možda na vaganju budu slične kilaže, no više od 10 kilograma mase DC-a otpada na masti, a ne mišiće. Snaga udarca, snaga u kličnu i snaga u parteru konstantno će biti na strani Miočića i jednostavno je teško zamisliti da bi Cormier mogao napraviti čudo i slaviti u ovom dvoboju.

Cijeli glavni program UFC-a 226 požete gledati uživo u nedjelju od 4 sata ujutro, te istog dana od 22.15 u snimci na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider