FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"Iza istine stoji moć"

Bivši boksač brani Putina: "Borili smo se za istinu dok su istrebljivali Slavene u Donbasu..."

Alexander Povetkin brani Vladimira Putina i rusku invaziju u Ukrajini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši ruski boksač Alexander Povetkin je svojoj objavi na društvenim mrežama, izgleda, stao u obranu svoje zemlje i njezine invazije na Ukrajinu papagajski ponovivši retoriku Vladimira Putina o "odgovoru na nacističku prijetnju“.

Umirovljeni 42-godišnjak udario je kontru rijeci ruskih sportskih zvijezda i selebritija, uključujući tenisačima Daniilu Medvedevu i Andreyju Rublevu, koji su javno progovorili za mir i protiv rata u Ukrajini, te je čini se pokušao opravdati nasilje svojih sunarodnjaka koje je započelo protekli tjedan.

gol expired Svi ruski i bjeloruski sportaši izbačeni iz svih natjecanja u zimskim sportovima! divider

Rusija je napala većinu velikih gradova u Ukrajini po početku invazije na zemlji po zraku i na moru prošli četvrtak. Stotine tisuća Ukrajinaca napustilo je zemlju po početku sukoba, a oni koji su ostali dobili su oružje u ruke od Vlade kako bi obranili sebe i svoju zemlju od agresora.

Povetkin se fotografirao ispred ruske zastave i objavio svoju fotografiju na Instagramu te uz nju dodao potpis koji naizgled podržava rusku vojnu ofenzivu, koju su osudili mnogi diljem kugle zemaljske, ali i sami Rusi…

Zaštite običnog čovjeka i oduprite se nacistima

"Iza istine stoji moć“, objavio je Povetkin koji smatra kako ova slavna izreka sadrži esenciju aktualnih događanja u Ukrajini.

"Borili smo se za istinu svih ovih godina dok su istrebljivali Slavene u Donbassu. Zato se slažem s odlukom da se zaštiti običnog čovjeka i odupre Nacistima. Svaki rat ima svoj završetak, nadamo se da će i ovaj završiti u sljedećih nekoliko dana.“

gol expired Novi udarac za ruski nogomet: Adidas obustavio suradnju s reprezentacijom divider

Inače, Povetkina je u aktivnoj karijeri ponizio bivši teškaški svjetski prvak i aktualni kijevski gradonačelnik Vladimir Kličko na domaćem terenu u Moskvi 2013. godine i to mu je bio prvi poraz u karijeri.

Oba brata Kličko zakleli su se na obranu svoje domovine protiv ruskog terora, a njihovi kolege Oleksandr Usyk i Vasiliy Lomachenko vratili su se kući i stavili na raspolaganje vojsci.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider