FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Devet pobjeda, devet nokauta

Alen Babić za Dnevnik Nove TV: "Filip Hrgović nema šanse, on je puno slabiji čovjek od mene"

Još jedan produkt boksačke škole legendarnog Leonarda Pijetraja, Riječanin Alen Babić, prije točno tjedan dana upisao je još jednu pobjedu u karijeri i to još jednim nokautom. S druge strane stajao je Amerikanac Molina, a Babić mu nije ostavio previše šanse. U dvorani u zagrebačkoj Dubravi, svoje planove za budućnost, predstavio je našem Ivanu Forjanu.

Prije točno tjedan dana Alen Babić vjerno je dočarao zašto ga zovu "Savage". Jer upravo na taj način, divlje i brutalno, ušao je u meč sa bivšim dvostrukim izazivačem za svjetsku titulu, Ericom Molinom. Već nakon šest sekundi Amerikanac je bio na podu, a Babić je sve okončao već u drugoj rundi.

"To vam je kad prijeđete neke granice koje sam ja prešao, kad vas više nije strah. Nije me strah nikog, da sam i izgubio, izgubio sam na matchroomovom eventu u O2 areni kao sunaslovna borba večeri, ja sam već ispunio sve svoje snove", ponosno za Dnevnik Nove TV kaže Babić.

Dobro, nije baš sve, jer skor od devet pobjeda i isto toliko nokauta, naravno, želi dodatno graditi. Sljedeći na redu trebao bi biti Britanac Dave Allen.

"Boje se da bude dobro, ne žele ga dati u meč sa mnom, toliko ga vole, a i mene jako vole, tako da mislim da bi to bio sudar dvije velike persone, ali ja želim taj meč samo ako ga on iskreno želi."

Babić, koji je potekao iz dvorane legendarnog Lea Pijetraja u zagrebačkoj Dubravi, danas oko sebe ima Dilliana Whytea i promotora Eddiea Hearna. Bolju ekipu, kaže, nije mogao poželjeti.

"Mogu birati doslovno s kim ću raditi, jako je velik interes. Sad ćemo potpisati veliki ugovor na četiri borbe, gledam ih kao svoju obitelj. Eddie Hearn me zove na mobitel, imamo odnos, jako brinu za mene i moju karijeru."

Neizostavno pitanje za Babića uvijek je potencijalni okršaj s Filipom Hrgovićem. Ako se Savagea pita..

"To je borba za Hrvatsku, meni je on nebitan za svijet, jer znaju više mene nego njega, nebitan mi je, ali za Hrvatsku mi je jako bitan, da bi doveo matchroom u Hrvatsku. On mi je samo jedan pijun što ja želim napraviti od boksa u Hrvatskoj."

Ima li šanse protiv tebe?

"Ma nema, on je puno slabiji čovjek od mene", samouvjereno odgovara Babić.

Silinu i znanje ima, drskost i trash talk također. Alen Babić na dobrom je putu prema boksačkoj eliti. Neka mu je sa srećom!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati