FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SAVAGE JE PREZADOVOLJAN

Alen Babić spreman za napad na WBC titulu Rivasa, uputio zanimljiv poziv navijačima

Osvajanjem WBC silver pojasa, Alen Babić trebao bi postati izazivač za pravu WBC titulu bridger kategorije.

Alen Babić (Foto: Matchroom Boxing)

Deset rundi sjajnog i vrlo uzbudljivog meča odradili su Alen Babić i Adam Balski, a hrvatski boksač došao je do pobjede apsolutno zasluženom jednoglasnom odlukom sudaca. 

Došao je time Savage do vrijednog pojasa kojim postaje prvi izazivač. Dakle, idući meč trebao bi mu biti za svjetsku titulu. Nakon samo tri godine profesionalnog boksa nalazi se tamo gdje svi žele biti. 

Twitter je poludio za Babićem

"U glavi samom sebi govorim neke stvari i prisjećam se mladog Alena koji nije imao ništa, koji nije imao Savagea. I sad imam ovaj pojas. Nisam netko tko teži pojasevima, želim pružiti ljudima dobre borbe, ali sjajno ga je imati. Neću ga skidati neko vrijeme. Neću se okupati 15 dana, moja djevojka će to osjetiti", rekao je Babić u razgovoru za Matchroom Boxing, dodavši nešto svojim fanovima, zaslužnima za to da se nalazi na prvom mjestu Twitter trendinga u Ujedinjenog Kraljevstvu:

"Savage Army hvala Vam iz dubine mog srca, ne bih bio ovdje bez vas. Mi ste me uvijek spominjali, gurali u javnost i za vas sam spreman staviti svoj život na kocku, ne zbog ovog pojasa."

gol expired Alen Babić nakon pravog rata u ringu došao do najveće pobjede karijere i WBC silver pojasa divider

Babić je već nakon dvadesetak sekundi završio na podu pa je upitan kako je to izgledalo i kako se osjećao nakon što je primio odličan udarac svog poljskog protivnika.

Osvrnuo se na probleme u prvoj rundi

"Osjetio sam kao da mi je zgrada pala na glavu i samo sam se bodrio da ne padnem, ali pao sam. No, osjećam se kao da sam samo dotakao pod i odmah se ustao. Balski je sjajan boksač. On je moj brat, dijelili smo ring deset rundi, bila je to nevjerojatna borba, najbolja u mojoj karijeri. Deset klasa ispred borbe protiv Shawndella Wintersa", zadovoljan je, kao i time da je potvrdio da ga kondicija u ovakvom meču neće napustiti. No, nije bilo lako između devete i desete runde, nakon teškog udarca koji je primio.

"Nitko nije vjerovao da mogu boksati deset rundi, no ja mogu i 20. Kontrolirao sam većinu meča, no on je bio jako dobar. Primio je jako puno štete. Što se tiče devete runde, ja uvijek izgledam opušteno. Čak i kad sam u prošlom meču bio umalo nokautiran. Znam što je moj posao, no ovo je boks. Trebao sam se zaštititi nakon gonga", otvoreno je priznao.

WBC prvak kategorije do 101.6 kilograma je Oscar Rivas. Za njega je također imao moćnu poruku, dodavši kako se nada velikoj pomoći svojih fanova.

Poziv Savage Armyju u napad na Rivasa

"Protiv Rivasa bih se borio za tjedan dana, dajte mi taj meč. Poručujem svojim navijačima, Savage Armyju, idite na društvene mreže i zlostavljajte Oscara Rivasa. Želim da nauči moje ime i da mu je na pameti kad se probudi u 2 sata ujutro. Oscar Rivas, idući si, dolazim do tebe i neće ovo bili laka, neće biti mudra borba. Znao sam i da će ovo biti teška borba. Ali, spreman sam za Rivasa", rekao je pun samopouzdanja.

Još je upitan bi li htio taj meč odraditi u Americi ili čak u Kolumbiji, domovini prvaka. No, on zna gdje se vidi i gdje se želi nastaviti boriti sve do kraja karijere.

"Eddie Hearn je moj promotor i mora organizirati tu borbu u Ujedinjenom Kraljevstvu. To je moj dom. Želim osjetiti Ameriku, možda samo otputovati i vratiti se, ali ovo je moj dom i želim tu odraditi sve svoje mečeve", potvrdio je nakon još jedne velike večeri u svojoj drugoj domovini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider