FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NAJAVA MEČA ZA WBC POJAS

Alen Babić pred meč za titulu: "Neće potrajati svih 12 rundi, a nakon toga pojas donosim braniti u Pulu"

Alen Babić trebao bi se 18. ožujka boriti za WBC pojas svjetskog prvaka bridger kategorije.

Pobjedom koju je u svom jedinom prošlogodišnjem meču ostvario protiv Adama Balskog, Alen Babić došao je do WBC silver pojasa, a time i pozicije prvog izazivača za titulu svjetskog prvaka bridger kategorije (do 101.6 kilograma).

Prema najavama promotora Eddieja Hearna, taj meč trebao bi se održati u 18. ožujka u te se Babić već ozbiljno priprema za njega. Što se tiče lokacije, za istu konkuriraju dvije države, a nešto više o tome nam je rekao sam Babić u razgovoru za naš portal.

WBC pojas nije držao nitko od Mate Parlova

"Dobio sam priliku osvojiti taj WBC silver pojas i sad se imam priliku boriti za pravi WBC-ov pojas koji nitko kod nas nije držao još od velikog Mate Parlova. Upisat ću se u boksačku povijest, uvjeren sam u to i treniram jače nego ikada", rekao nam je Babić, okrenuvši se činjenici da meč čeka od sredine prošle godine:

"Protivnik je Lukasz Rozanski, Poljak. Jako opasan. Moj posljednji meč je bio protiv Poljaka i upoznao sam iz prve ruke koliko su opasni, koliko su ratoborni. Imam veliki respekt za njega, čujemo se i preko Instagrama. Veseli se meču, jako je iskusan. Amaterski je imao veću karijeru od mene. Ja sam imao sto mečeva, on je imao još više.

Nemam što previše reći, bit će meč vrijedan spomena i teško da će ići do kraja. On ima 80 posto nokauta, ja imam 99. Tako da, jako je mala vjerojatnost da ćemo gledati svih 12 rundi."

Pulska Arena bila bi savršen izbor

Što se tiče lokacija, za napad na pojas postoje dvije opcije, dok za obranu pojas, nakon što ga osvoji, postoji jedna velika želja.

"Savage je rođen u Engleskoj i meni je Engleska sve. Već sam imao četiri meča u kultnoj O2 Areni i tamo bude po deset tisuća mojih ljudi. Engleza, Hrvata i ljudi iz cijelog svijeta.Vezan sam pupčanom vrpcom uz tu Englesku i volio bih tamo osvojiti pojas pa ga obraniti u Hrvatskoj. To mi je oduvijek bila neka ideja.

U međuvremenu su me pozvali u Poljsku, isto rade velike evente, a ja sam u Poljskoj nakon Balskog dobio neki status. Dobro me poznaju i oni jako prate borilačku scenu. Poštujem ih kao fanove i kao medije, puno poljskih medija mi se javlja doslovno na dnevnoj bazi. Jako su unutra i volio bih tamo odraditi meč, ali Engleska je uvijek prva opcija", rekao je, nastavivši:

"Plan je uzeti titulu u Engleskoj ili Poljskoj, a obraniti je u Hrvatskoj, najradije u pulskoj Areni. Ja sam iz Istre, iz Rovinja. U Rovinju ne bih mogao organizirati meč, ali Pulu gledam kao svoj dom. To je jedan boksački grad, Rovinj se nikad ne bi mogao mjeriti s Pulom po boksačkim velikanima.

Stvarno bih volio tamo dovesti titulu. A onda da nakon toga kolega i ja napravimo meč na nekom stadionu u Hrvatskoj. Da pozovemo hrvatske i engleske borce i da bude Hrvatska protiv Engleske na uvodnim borbama."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider