FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
veliki promotor se ne slaže

Nebeski skok Babića, strmoglavi pad Hrgovića: Mnogi se nadaju okršaju hrvatskih teškaša

Objavljene su nove boksačke ljestvice na kojima su dvojica Hrvata ostvarila velike pomake.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo je očekivano da će Alen Babić nakon pobjede protiv Irca Nialla Kennedyja skočiti na boksačkoj ljestvici, no malo je tko očekivao da će taj skok biti sa 70. na 47. mjesto.

Za to 47. mjesto bilo mu je potrebno svega pet mečeva, ali u dva od tih pet deklasirao je boksače iz poretka Top 100.

Takvim raspletom Babić je došao na samo 15 mjesta udaljenosti od Filipa Hrgovića, našeg najboljeg teškaša. On je unatoč pobjedi protiv slaborangiranog Kartozije u posljednjem meču pao u poretku i sada je 32. boksač svijeta po BoxRecu.

gol expired Hrvat pružio junački otpor razvikanom britanskom boksaču, ali ipak je poražen u glavnoj borbi večeri divider

Nedavno je Hrgović bio na 13. mjestu svjetske ljestvice, no lošiji protivnici u posljednjim dvobojima srozali su ga na spomenuto 32. mjesto.

Babić je nakon pobjede protiv Kennedyja još jednom prozvao Hrgovića i izrazio želju da odrade teškaški obračun koji će odlučiti tko je najbolji hrvatski boksač te kategorije.

gol expired Babić poslao poruku kritičarima, zna se i kada je sljedeći meč: Borit će se na velikom spektaklu divider

Ovakvim skokom Babić dolazi sve bliže svom istaknutom cilju, a to je pozicija iz koje otvoreno može tražiti meč protiv Filipa Hrgovića, iako je to već sada po poretku relevantno.

Ipak, Eddie Hearn jasno je dao do znanja kako to nije meč koji ga u ovom trenutku zanima te kako bi Hrgović uskoro napokon trebao napraviti iskorak i boriti se protiv boksača statusa sličnog njegovu, odnosno protiv nekoga od najvećih potencijala kategorije.

gol expired Alen Babić došao do novog ekspresnog nokauta: Prebio Irca u tri runde! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider