FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ČETVRTI POKUŠAJ ADESANYE

Poznat datum velikog UFC revanša i spektakularna uvodna borba priredbe koju predvodi

Israel Adesanya dobit će četvrtu priliku da savlada aktualnog UFC prvaka Alexa Pereiru.

Alex Pereira i Israel Adesanya (Foto: Afp)

Brazilski borac Alex Pereira u studenom je nokautirao Israela Adesanyu te postao UFC prvak nakon samo osam profesionalnih MMA borbi.

Bio je to njihov treći međusobni okršaj, nakon što je Brazilac dva puta ranije slavio u kickboxing mečevima, a Adesanya je bez titule ostao nakon nokauta u petoj rundi, iako je u nju ušao s prednosti 3:1 u dobivenim ranijim rundama.

Pereira završava Adesanyu i postaje UFC prvak

Adesanya će odmah dobiti priliku ispraviti svoju pogrešku koja je dovela do poraza i time vratiti pojas u svoje vlasništvo. To će pokušati učiniti u glavnoj borbi UFC 287 priredbe, koja će se 8. travnja održati u Las Vegasu.

Dočekat ćemo Uskrs uz UFC

Ukratko, spomenuta priredba kod nas će se tako održati u ranim jutarnjim satima ovogodišnjeg Uskrsa (koji dolazi 9. travnja), vjerujemo uz prijenos na portalu gol.hr.

Prije poraza od Pereire Adesanya je imao pet uspješnih obrana titule prvaka srednje kategorije.

Uvijek se potvrđivao kao taktički discipliniran borac, no mnogi smatraju da ga je protiv Pereire ponio ego, odnosno da nije posljednju rundu htio odraditi na distanci, nego se namjeravao do samog kraja potući sa svojom najvećom nemezom.

Adesanya umalo završio Pereiru u prvoj rundi

Burns ekspresno nazad u borilištu

Prije nego što taj spektakularni dvojac uđe u oktogon, UFC će fanovima priuštiti fenomenalan okršaj dvaju bivših izazivača za titulu velter-kategorije.

Gilbert Burns i Jorge Masvidal dogovorili su borbu koja se već neko vrijeme kuhala, i to samo tjedan dana nakon što je Burns na UFC 273 priredbi savladao Neila Magnyja.

Burns - Magny, cijela UFC 283 borba

Masvidal je trenutačno u nizu od tri uvjerljiva poraza, a posljednji put nastupio je u ožujku prošle godine, kad je bolji od njega bio Colby Covington.

Ta borba imala je i svoj nastavak, odnosno fizički napad Masvidala iz zasjede dok je Covington bio u restoranu, a zbog toga je trenutačno Masvidal usred suđenja. Ono mu ipak ne bi trebalo utjecati na pripreme za ovu borbu.

UFC priredbe i ove godine možete pratiti na gol.hr-u, a idući u izravnom prijenosu bit će UFC 284, u ranim jutarnjim satima nedjelje 12. veljače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider