Košarka
SPORTOVI
Košarka
Imena zbog kojih vrijedi doći

Zvijezde Eurobasketa, najtrofejniji trener i europski prvak u Hrvatskoj

Košarkaške zvijezde Eurobasketa Aleksej Šved, Sergio Rodriguez i Kostas Sloukas za nekoliko će dana zaigrati pred hrvatskom publikom na Zadar Basketball Tournamentu. Prestižni europski pripremni turnir igra se od 21. do 24. rujna u ŠC-u Višnjik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još uvijek pamtimo bolan poraz hrvatskih košarkaša od Rusije, upravo njih 8 od 12 iz reprezentacije pripremat će se sa svojim klubovima u Zadru, a Šved, koji nam je posebno ostao u sjećanju, dolazi s klubom Himki u kojem igra i Andrey Zubkov. Izvrsna je ovo prilika da uživo vidimo majstorije španjolskog reprezentativca Sergija Rodrigueza koji dolazi sa svojim klubom CSKA Moskva u kojem igraju i šestorica ruskih reprezentativaca Vitaliy Fridzon, Semen Antonov, Andrey Vorontsevic, Dmitrii Kulagin, Mikhail Kulagin i Nikita Kurbanov.

Zanimljivo će biti vidjeti i što će u Zadru pokazati trener srpske reprezentacije i Bayern Münchena Saša Đorđević, koji je ušao u polufinale Eurobasketa ili, pak, odlični grčki reprezentativac Kostas Sloukas koji igra u redovima Fenera. Svaki igrač Fenerbahčea sam je za sebe dovoljna pozivnica prijateljima košarke da u dane turnira posjete Višnjik. Izdvojimo neka: Jan Vesely, Nicolo Melli, Lugi Datome, Marko Gudurić predvođeni najtrofejnijim europskim trenerom Željkom Obradovićem. Uz Bayern, na turniru će zaigrati Fenerbahče Dogus, CSKA Moskva, Brose Bamberg, Himki i KK Zadar.

Zadar Basketball Tournament najavljuje i zanimljivu milenijsku fotografiju Šime Strikomana na kojoj će zajedno pozirati više od 800 Zadrana uz sudionike turnira. Najmlađe će razveseliti tradiocionalni Kids Day.

Sav prihod od prodanih ulaznica za turnir namijenjen je za pomoć Općoj bolnici Zadar.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider