Košarka
SPORTOVI
Košarka
nahvalio bojana i rudeža

Zvijezda Orlanda uoči Hrvatske: ''Šarića se ne može zaustaviti, a za Hezonju ne brinite''

Uoči utakmice Hrvatske i Crne Gore na Eurobasketu razgovarali smo sa zvijezdom Orlando Magica Nikolom Vučevićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Vučević interesantan je hrvatskim medijima iz nekoliko razloga. Kao prvo suigrač je hrvatskih košarkaša Marija Hezonje i Damjana Rudeža, a kao drugo spada među najbolje centre Eurobasketa i sa svojom Crnom Gorom nalazi se u istoj skupini s Hrvatskom. Povodom toga najavio je i međusobni okršaj.

''Vrlo je bitno da se svi razigramo, da osjetimo loptu i da svi dođemo do poena. Mislim da je to vrlo bitno za ovaj turnir. Protiv Mađarske se devet naših igrača upisalo u strijelce i to je dobra stvar. Svaka utakmica na ovakvom prvenstvu je specifična'', rekao je u uvodu Vučević te se osvrnuo na najjače hrvatske adute:

''Bogdanović i Šarić su sjajni igrači i mislim da je normalno da oni nose ekipi i budu glavni u napadu. No, možda nije dobro da se cijela obrana koncentrira samo na njih dvojicu, jer onda će se drugi krenuti razigravati. Međutim, ako budemo igrali kao protiv Mađarske, onda će to biti dobro.''

''Mislim da je naša visoka linija prednost u svakoj utakmici, izuzev Španjolske. No, moramo to u oba smjera iskoristiti na pravi način. Šarić ima odličnu sezonu iza sebe u NBA-u i pokušat ćemo ga limitirati što je više moguće. Takav igrač se ne može zaustaviti, samo limitirati'', objasnio je crnogorski centar.

Vučević je također podijelio svoje mišljenje o Mariju Hezonji, koji ovo ljeto nije s hrvatskom reprezentacijom. Neki su ga zbog toga i osudili.

''Mario je imao dvije dosta teške sezone u NBA-u. Razumijem njegovu odluku da se više posveti svojoj igri. Sigurno da bi mu Eurobasket pomogao, ali i pomoći će mu to što radi na sebi. Mislim da je shvatio kako treba popraviti određene stvari i to je dobro za njega. Znam da mu je krivo što ne igra, imao je želju, ali ipak se odlučio za taj individualni rad.''

''Mislim da je to dobro za njega, ali i bit će dobro za hrvatsku reprezentaciju u budućnosti kad se bude odazivao. Najbitnije za njega je da nađe svoju ulogu u Orlandu i NBA ligi. To je bio njegov najveći problem u prve dvije sezone. Nije mu išla na ruku i ta promjena trenera. Ipak je ona mladi igrač, nije ni igrao puno u Barceloni, ali se vidi da je veliki talent", rekao je centar Orlanda te nadodao:

''Mnogo je vrijedan i radi na sebi. Mislim da za njega nema brige i da će uspjeti da pokaže sve što može. Samo da on sebe pronađe. Ponekad ima želju da uradi previše i da sve pokaže. On u današnjem NBA-u može igrati na pozicijama dva, tri i četiri. Pogotovo sad kad se dosta igra s niskim igračima.''

Ima samo riječi hvale i za našeg Damjana Rudeža.

''Rudeža očekujem na kampu. On je možda najvredniji igrač u Orlandu. Uvijek među prvima u dvorani i među zadnjima koji izlaze iz nje. Vrijedno radi i kad dobije priliku, odradi to sto posto. Zna svoju ulogu i odličan je u svlačionici. Nadam se da će ostati s nama.''

Za kraj smo otkrili i kako se Vučević sam ponudio javiti Bojanu Bogdanoviću prije njegovog dolaska u NBA-a. Nešto što o čemu se u javnosti ne priča tako puno.

''Svaki igrač s ovih prostora pokušava da pomogne bilo kome. Je li netko iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, BiH ili Slovenije, nije bitno. Svi imamo dosta dobar odnos. Kad je Bojan došao u NBA, malo smo se bolje upoznali i otišli na večeru poslije utakmice'', zaključila je jedna od većih zvijezda ovog Eurobasketa.

Najbolje koeficijente ostvarite u Kladionici Hrvatske Lutrije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider