Košarka
SPORTOVI
Košarka
bogdanović i šarić dobri

Zubac poslao poruku: Opet počeo u petorci i ostvario učinak karijere

Hrvatski centar odlično koristi prilike koje mu pruža trener Lakersa Walton.

Ivica Zubac (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Četvorica hrvatskih košarkaša sinoć su bila u akciji na NBA parketima, a najbolju predstavu pružio je Ivica Zubac koji je u porazu LA Lakersa od Memphisa sa 99:107 zabio 19 koševa, što je njegov učinak karijere.

Zubac je ponovo zaigrao u početnoj petorici, a na terenu je proveo 33 minute uz šut 8-12 iz igre, te 3-4 s linije slobodnih bacanja. Upisao je i po četiri skoka i blokade, tri asistencije i jednu izgubljenu loptu.

Bila je to njegova druga sjajna predstava u posljednja tri dana. U subotu je prvi put ove sezone dobio priliku zaigrati u početnoj petorci Los Angeles Lakersa, a pruženu je šansu iskoristio postigavši 16 koševa uz 11 skokova u pobjedi protiv New Orleans Pelicansa. Protiv Grizzliesa je bio još efikasniji, no njegova momčad je ovoga puta upisala poraz, treći u posljednje četiri utakmice, te četvrti u posljednjih šest susreta.

Kod Lakersa najefikasniji je bio LeBron James s 22 koša i 14 skokova, dok je Brandon Ingram dodao 20 koševa.

U domaćim redovima nije bilo Michaela Beasleya kojem je preminula majka nakon teške bolesti. Beasley je ove sezone propustio 13 utakmica kako bi što više vremena proveo s majkom, a sredinom prosinca doveo ju je na utakmicu protiv Washingtona jer je željela gledati sina u dresu Lakersa.

Bogdanović opet na visokoj razini

"Iskreno, nismo niti zaslužili pobjedu. Činili smo previše pogrešaka. Nemamo opravdanje za ovakvu predstavu, posebno u obrani," kazao je trener Lakersa Luke Walton. U redovima Grizzliesa, koji su prekinuli niz od pet uzastopnih poraza, najefikasniji su bili rookie Jaren Jackson Jr. sa 27 koševa, dok su Mike Conley i Marc Gasol dodali po 17 koševa.

Indiana Pacersi su bili bolji od Washington Wizardsa upisavši pobjedu 105:89. Bila je to deveta pobjeda Pacersa u zadnjih 11 susreta. Wizardsi su večer prije igrali tri produžetka protiv Phoenixa i noge su bile ''teške'', što je Indiana znala iskoristiti.

"Znali smo da će biti umorni, odigrali smo odličnu obranu," kazao je Myles Turner sa 18 koševa i 17 skokova najbolji igrač u pobjedničkim redovima. Domantas Sabonis je dodao 15 koševa i 10 skokova, dok je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović zabio 14 koševa za 30 minuta uz šut 5-12 iz igre, 3-7 za tricu, te 1-2 s linije slobodnih bacanja. Dodao je i tri skoka, tri ukradene lopte, dvije asistencije i tri izgubljene lopte.

U redovima Wizardsa najefikasniji igrač bio je Markieff Morris sa 16 koševa i šest skokova, dok je Thomas Bryant zabio 11 koševa. Razočarao je John Wall postigavši svega sedam koševa.

Šarić solidan

Minnesota je u neizvjesnoj utakmici na gostovanju pobijedila Oklahoma City 114:112 upisavši tek drugu pobjedu u zadnjih osam susreta, dok je Thunder prekinuo niz od četiri pobjede. Bila je to prva gostujuća pobjeda Minnesote protiv neke od momčadi sa Zapada ove sezone.

Najbolji igrač utakmice bio je Andrew Wiggins koji je zabio 30 koševa pri čemu ključni koš 14 sekundi prije kraja utakmice. Dodao je i šest skokova i pet asistencija.

"Kada igramo doma nismo loši, ali ubijaju nas gostovanja. Zbog toga je ovo iznimno važna pobjeda. Pokazali smo da možemo," dodao je Wiggins. Karl-Anthony Towns je dodao 18 koševa, a Robert Covington 13 koševa. Dario Šarić nije bio u početnoj petorci, a za 23 minute zabio je 10 koševa uz šut 4-9 iz igre, pri čemu je za tri poena gađao 2-6. Imao je i osam skokova i dvije izgubljene lopte.

Kod domaćina najefikasniji su bili Paul George sa 31 košem i 11 skokova, dok je Russell Westbrook dodao 23 koša, 11 skokova i 10 asistencija upisavši 113. triple-double u karijeri.

Žižić nastupio, ne i Bender

Sinoć je nastupio i Ante Žižić koji je u domaćem porazu Clevelanda od Chicaga 92:112 igrao 13 minuta bez postignutog koša. Žižić je imao tri pokušaja, sva tri neuspješna, a dodao je i dva skoka i asistenciju.

Cavaliersi su odigrali odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg su vodili 59-54, no u nastavku su se 'raspali'. Treću dionicu Bullsi su dobili sa 15 razlike (30-15), a posljednju sa 10 razlike (28-18) za konačnih 112-92.

Bullse je do pobjede predvodio Lauri Markkanen sa 31 košem, dok je Kris Dunndodao 17 koševa. Kod Clevelanda najefikasniji su bili Larry Nance Jr. sa 20 koševa i šest skokova, te Cedi Osman i Jordan Clarkson sa po 17 koševa.

Brooklyn je pobijedio Phoenix 111:103, a za goste nije nastupio Dragan Bender. Kod domaćina najefikasniji su bili Spencer Dinwiddie sa 24 koša i sedam asistencija, te D'Angelo Russell sa 18 koševa i osam asistencija, dok su Phoenix predvodili Deandre Ayton sa 26 koševa i 18 skokova i Devin Booker sa 25 koševa i devet asistencija.

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi pobijedili su LA Clipperse 129:127, a pobjednički koš zabio je Stephen Curry 0,5 sekundi prije kraja utakmice. Curry je utakmicu zaključio sa 42 koša i šest skokova, dok je Kevin Durant dodao 35 koševa i 12 skokova. Kod Clippersa najefikasniji su bili Tobias Harris sa 32 koša i devet skokova, te Danilo Gallinari sa 25 koševa i 11 skokova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider