Košarka
SPORTOVI
Košarka
Novi debakl Chicaga

Zubac najbolji od Hrvata u NBA ligi, a svi su izgubili

Svi hrvatski košarkaši koji su sinoć nastupili u NBA ligi poraženi su.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gordon Hayward imao je najbolju večer ove sezone ubacivši 35 koševa uz šut 14/18 u domaćoj pobjedi Bostona nad Minnesotom 115:102, čime je nadoknadio izostanak ozlijeđenog Kyrieja Irvinga u domaćoj momčadi.

Hayward nije bio u početnoj postavi, ali ga to nije omelo na putu do najboljeg učinka u sezoni. Umjesto ozlijeđenog Irvinga na poziciji razigravača startao je Terry Rozier te sa 16 koševa, pet asistencija i pet osvojenih lopti bio drugi najbolji igrač Celticsa. Al Horford ubacio je 15, a Marcus Morris 12 poena.

I Minnesota je bila oslabljena neigranjem Jeffa Teaguea, Derricka Rosea i Roberta Covingtona, što se pokazalo mnogo većim hendikepom za gostujuću momčad. Andrew Wiggins ubacio je 31 koš i bio najbolji strijelac Timberwolvesa, dok je najbolji učinak imao Karl-Anthony Towns s 28 koševa, 12 skokova i sedam asistencija. Dario Šarić nije se posebno istaknuo. U igri je proveo 22 i pol minute, a za to vrijeme je ubacio sedam koševa uz šut 3/7, za tricu 1/2, a imao je i šest skokova.

Bivša Šarićeva momčad na krilima Joela Embiida slavila je sa 132:127 na gostovanju u Phoenixu. Embiid je predvodio Philadelphiju sa 42 koša i 18 skokova. Ben Simmons ubacio je 29 koševa, što mu je ovosezonski rekord, a J. J. Reddick dodao je 27 poena za pobjednike. Embiid je postao prvi igrač od ožujka 2007. koji je uspio u jednom poluvremenu postići barem 30 koševa i imati 14 skokova.

Devin Booker bio je najbolji kod Sunsa sa 37 koševa, a Dragan Bender i dalje grije klupu.

Los Angeles Lakersi pate bez LeBrona Jamesa. U noći sa srijede na četvrtak poraženi su na domaćem terenu 107:100 od Oklahoma Cityja, što im je treći poraz u četiri utakmice bez njihova vođe. Paul George sa 37 koševa bio je najbolji strijelac pobjednika, Russell Westbrook došao je do novog triple-doublea s 14 poena, 16 skokova i 10 asistencija, a Steven Adams spojio je 14 koševa i 15 skokova.

Ivica Zubac dobio je 10 i pol minuta i za to vrijeme ubacio osam poena bez promašaja (4/4) te imao dva skoka, jednu asistenciju i jedan skok. Kentavious Caldwell-Pope s 25 koševa predvodio je strijelce Lakersa, za koje je Brandon Ingram ubacio 17 poena uz 11 skokova i pet asistencija, a Josh Hart spojio 13 koševa i 15 skokova.

Sedmi uzastopni poraz doživio je Cleveland, koji je sa 117-92 nadigrao gostujući Miami. Josh Richardson s 24 koša bio je pokretačka snaga Heata, a još šestorica njegovih suigrača ubacila su dvoznamenkasti broj koševa. Tristan Thompson s 14 i Rodney Hood s 13 koševa bili su najbolji strijelci Cavaliersa, na čijoj je klupi i ovu utakmicu proveo Ante Žižić.

Još jedan uvjerljiv poraz pred svojim navijačima doživjeli su košarkaši Chicaga, koje je u United Centeru svladao Orlando sa 112:84. Nikola Vučević predvodio je goste s 22 koša, 12 skokova i tri blokade, a Aaron Gordon ubacio je 18 poena, imao devet asistencija i sedam skokova. Za Chicago je Zach LaVine ubacio 16 koševa, a Lauri Markkanen i Kris Dunn po 14.

Košarkaši Dallasa prekinuli su niz od osam uzastopnih gostujućih poraza ostvarivši najuvjerljiviju pobjedu večeri u Charlotteu, gdje su svladali domaće Hornetse sa 122:84. Luka Dončić s 18 koševa, 10 skokova i četiri asistencije predvodio je Maverickse, za koje je 18 poena ubacio i Dennis Smith Jr., a 17 koševa postigao je Harrison Barnes.

Domaća momčad je imala groznu šutersku večer pa je Kemba Walker sa 11 koševa bio najbolji strijelac Hornetsa. No, Walker je iz igre gađao 4/14.

Brooklyn Netsi pred svojim navijačima svladali su New Orleans sa 126:121 i blizu polovice osnovnog dijela sezone nalaze se među momčadima koje aspiriraju na mjesto u doigravanju. Gostima nije pomoglo što je Anthony Davis ubacio 34 koša, imao 26 skokova i tri blokade, a kompletna početna petorka bila na 16 ili više poena.

D'Angelo Russell s 22 koša i 13 asistencija te Joe Harris s 21 poenom predvodili su Netse, čija je klupa odigrala ključnu ulogu. DeMarre Carroll postigao je 19 koševa, Spencwer Dinwiddie 18, a Shabazz Napier 12. Domaći igrači s klupe ubacili su 55, a gostujući samo pet koševa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider