Košarka
SPORTOVI
Košarka
Strašna partija

Zadar slavio u hrvatskom derbiju ABA lige: Triple-double briljantnog Luke Božića

Osvajač nagrade za najkorisnijeg igrača ABA lige u prošloj sezoni na Gripama je ostvario triple-double učinak u koji je ugradio 28 koševa, 14 skokova i 10 asistencija.

Luka Božić (Foto: Paun Paunović/Cropix)

Košarkaši Zadra pobijedili su na gostovanju u Splitu istoimenog domaćina s 82-75 (16-14, 19-28, 25-14, 22-19) u utakmici 8. kola regionalne ABA lige.

Dalmatinski košarkaški derbi donio je dopadljivu košarku, prilično čvrste obrane obje momčadi koje su imale naizmjenično raspoložene igrače u napadu. S obzirom na prikazano, gosti su mogli biti zadovoljni što nakon prve četvrtine imaju bilo kakvu rezultatsku prednost (16-14).

Ono što nisu uspjeli pogoditi u prvom dijelu, Splićani su počeli pogađati u drugoj četvrtini pa je momčad Slavena Rimca ubacila 28 koševa i poluvrijeme dočekala sa sedam poena prednosti (42-35).

No, nastavak je donio napadačko buđenje Zadrana, ali i značajan pad napadačke produktivnosti kod domaćina. Momčadi Danijela Jusupa trebale su tri minute za prvo izjednačenje u drugom poluvremenu (46-46). Zadrani su u 27. minuti poveli 53-52 i više nisu dopustili Splićanima da ih prestignu, pri čemu je najveće zasluge imao sjajni Luka Božić.

Osvajač nagrade za najkorisnijeg igrača ABA lige u prošloj sezoni na Gripama je ostvario triple-double učinak u koji je ugradio 28 koševa, 14 skokova i 10 asistencija.

Uz Božića veliki doprinos su dali Dario Drežnjak sa 16 poena i sedam skokova te Karlo Žganec s 13 koševa, deset skokova i četiri asistencije.

Najbolji strijelac Splićana bio je povratnik na Gripe, Amerikanac Lewis Sullivan, s 15 poena, a tome je dodao i pet skokova. Shannon Shorter je ubacio 13 koševa uz osam asistencija i sedam skokova, a 12 koševa je postigao Boris Tišma.

Nakon osam kola Zadar je na polovičnom učinku 4-4 i privremeno je skočio na četvrto mjesto s 12 bodova. Split je ostao na 12. poziciji s jednom pobjedom iz osam nastupa.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider