Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drama u finalu PH

Zadar pobijedio Cibonu i izjednačio u finalnoj seriji: Odluka pada u Zagrebu!

Zadra je pobijedio Cibonu 61-59 u četvrtoj utakmici finalne serije hrvatskog košarkaškog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Zadra pobijedili su Cibonu 61-59 (16-17, 20-19, 13-9, 12-14) u četvrtoj utakmici finalne serije domaćeg prvenstva te će o novom prvaku odlučivati peta utakmica koja se igra u Zagrebu, u petak (20 sati).

Kao i treća utakmica u Zadru, tako je i ova četvrta bila krajnje tvrda gdje su se momčadi vrlo često izmjenjivale u vodstvu te nisu mogle napraviti značajniji rezultatski odmak od suparnika.

U takvom ritmu je prošlo cijelo prvo poluvrijeme. Zadrani su prvi mali bijeg ostvarili tijekom treće dionice kada su se odvojili na 43-38, dok se drugi domaći odmak dogodio na kraju treće četvrtine kada je Zadar poveo 49-44. I ta se prednost brzo istopila jer je Cibona serijom 5-0 opet izjednačila.

Sredinom zadnje četvrtine opet je Zadar uspio otići na nešto veći plus (58-53), ali je Cibona smogla snage za novo priključenje za koje je s pet poena u nizu zaslužan bio Toni Nakić. Ušlo se tako u dramatičnu završnicu gdje je Roko Prkačin, 15 sekundi prije kraja, imao dva bacanja, a pogodio je samo jedno za 60-59 Zadra.

Potom je na drugoj strani Thompson također pogodio samo jedno za 61-59, dok je polaganje i produžetak promašio Gegić

Obje su se momčadi silno mučile sa šutom, pogotovo za tri poena pa je tako Zadar za tricu gađao 5-27, a Cibona 4-17.

Prvo ime Zadra bio je Trevor Thompson s 15 poena i 19 skokova, dok je Justin Carter dodao 13 uz sedam skokova. Najbolji igrači Cibone bio je Toni Nakić s 11 poena i sedam skokova.

PH košarkaši, finale (četvrta utakmica):

Zadar - Cibona 61-59 (serija je izjednačena na 2-2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider