Košarka
SPORTOVI
Košarka
NISU ZNALI ŠTO S NJIM

Wemby dobio krila: Novo košarkaško čudo uništilo jednog od glavnih kandidata za titulu

Iako su noćas odigrane samo četiri NBA utakmice, ponudile su dovoljno uzbuđenja.

Victor Wembanyama i Kevin Durant (Foto: Afp)

Nakon što je u prve četiri utakmice na NBA parketima pokazao raskoš svog talenta, ali ipak bez nekih monstruoznih brojki na kraju utakmica, Victor Wembanyama u petom je nastupu odradio svoju prvu veliku NBA utakmicu.

U drugom susretu protiv Phoenix Sunsa u samo dva dana, centar San Antonio Spursa doslovno je sam pobijedio momčad u kojoj igra njegov najveći uzor, Kevin Durant.

Na šutu nezaustavljiv

U pobjedi rezultatom 132:121, Wemby je upisao 38 poena i deset skokova, uz dvije asistencije i blokade te jednu ukradenu loptu. Uzeo je 26 šuteva, pogodio njih 15. Tricu je šutirao 3/6, a ključne je poteze odigrao u najvažnijim trenucima utakmice. 

Spursima je to bila treća pobjeda u prvih pet utakmica, a najbolje trenutke Wembyjeve izvedbe možete vidjeti OVDJE.

Booker je kod Sunsa ubacio 31, dok je Durant dodao 28, no dobra realizatorska večer dvije glavne zvijezde ozbiljnih kandidata za titulu nije bila dovoljna.

Sixersi odlični, Banchero doveo Orlando do gostujuće pobjede

U preostalim utakmicama, Sixersi su kod kuće savladali Toronto Raptorse rezultatom 114:99, uz fenomenalnu partiju MVP-a, Joela Embiida, koji je ubacio 28, uz 13 skokova i sedam asistencija.

Pelicancsi su kod kuće rezultatom 125:116 bili bolji od Detroit Pistonsa, koji i dalje čekaju povratak Bojana Bogdanovića. Predvodio ih je CJ McCollum koji je pogodio 33 poena.

Gostujuću pobjedu upisao je Orlando Magic kod Utah Jazza. Bilo je 115:113, a u ovoj utakmici probudio se Paolo Banchero, koji je ovog puta ubacio 30.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider