Košarka
SPORTOVI
Košarka
Povratak ozlijeđenih

Warriorsi u NBA finale ulaze s najjačim snagama

Golden State Warriorsi u finalu NBA bit će jači za tri oporavljenika...

Durant prolazi pored obrane Rocketsa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktulani NBA prvaci Golden State Warriorsi, koji su petu sezonu zaredom izborili nastup u velikom finalu u kojem će tražiti put prema trećem uzastopnom osvajanju trofeja Larryja O'Briena, za finalnu seriju mogu računati na oporavljenog veterana Andrea Iguodalu, a očekuju da će tijekom finala na raspolaganju imati Kevina Duranta i DeMarcusa Cousinsa.

Andre Iguodala, najkorisniji igrač prvog od pet uzastopnih finala, bit će u momčadi Stevea Kerra od prve utakmice finalne serije koja će biti odigrana u noći s četvrtka na petak po srednjoeuropskom vremenu (3 sata ujutro). Ovisno o ishodu finalne serije u Istočnoj konferenciji, u kojoj Toronto vodi sa 3-2 protiv Milwaukeeja, Warriorsi će gostovati kod Raptorsa ili Bucksa, jer su obje momčadi imale bolji učinak u osnovnom dijelu sezone.

Iako se činilo da je za njega sezona završena, tijekom finalne serije na parketu bi se ponovno mogao naći centar DeMarcus Cousins, koji je još u drugoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja odigranoj 16. travnja protiv Los Angeles Clippersa, zadobio rupturu kvadricepsa lijeve noge.

Cousins je u petak s ostatkom momčadi sudjelovao u trening utakmici, na kojoj nije bilo Kevina Duranta koji se sporije oporavlja od istegnuća mišića lista desne potkoljenice.

Durant još uvijek nije dobio dopuštenje od liječnika za uključivanje u vježbe koje uključuju kontakt sa suigračima. Ipak, Durant se nada da bi mogao zaigrati u finalu koje bi moglo potrajati do 16. lipnja, bude li odigrano maksimalnih sedam utakmica.

"Doista ne znam mnogo o ovoj ozljedi. Slušam savjete liječnika i ostavljam im da rade svoj posao", izjavio je Durant upitan o mogućem povratku na parket ove sezone, dok su Warriorsi objavili da se dobro oporavlja i izrazili nadu u njegov nastup tijekom finalne serije.

Kevin Durant je ozlijeđen 8. svibnja, tijekom pete utakmice polufinala Zapadne konferencije protiv Houstona. Warriorsi su pobijedili u tom dvoboju i potom bez Duranta nanizali još pet pobjeda, izbacili Houston u šest utakmica i 'pomeli' sa 4-0 Portland u konferencijskom finalu.

No, unatoč dobrim rezultatima i igrama bez Duranta, njegovi suigrači su nakon svake pobjede isticali kako im je povratak ozlijeđenog suigrača nužan za osvajanje trećeg uzastpnog naslov NBA prvaka. U prethodne dvije sezone Durant je osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača NBA finala.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider